Hoe Maak Je Een Screenshot Van De Monitor

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Van De Monitor
Hoe Maak Je Een Screenshot Van De Monitor

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van De Monitor

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van De Monitor
Video: How to Take a Screenshot on Windows 10 2024, Maart
Anonim

Wanneer u communiceert op het netwerk, in forums of blogs, kunt u vaak worden geconfronteerd met de vereiste om te bevestigen wat er is gezegd en een screenshot te uploaden - een screenshot van de monitor die de informatie bevestigt die u op dat moment op het scherm ziet. Nee, dit betekent niet dat u, aangezien u geen camera bij de hand heeft, geen foto van de monitor kunt maken. Er zijn andere manieren om dit te doen.

Hoe maak je een screenshot van de monitor
Hoe maak je een screenshot van de monitor

instructies:

Stap 1

U kunt een schermafbeelding van de monitor maken door met één vinger licht op de magische PrtScR-toets (Print Screen) te drukken, die zich meestal aan de rechterkant van het toetsenbord in de bovenste rij toetsen of naast het numerieke toetsenbord bevindt. Daarna werd alles wat op dat moment op het scherm van je monitor te zien was in de vorm van een bitmap gekopieerd naar het geheugen van je computer.

Stap 2

Nu is het uw taak om deze afbeelding uit te pakken en op te nemen en op te slaan. Hier is ook niets moeilijks aan, omdat je hiervoor elke grafische editor kunt gebruiken. De eenvoudigste dergelijke editor, Paint, is ingebouwd in het Windows-systeem en u kunt deze altijd vinden in de lijst met standaardtaken in het menu Start.

Stap 3

Open de editor, maak een bestand aan en selecteer "Bewerken" in het hoofdmenu, voer de opdracht "Plakken" uit. De schermafbeelding verschijnt als een afbeelding, die u altijd kunt opslaan door het formaat in te stellen - *.bmp, *.gif, *..jpg

Stap 4

Als u alleen een foto van het actieve venster wilt maken, gebruik dan de Alt + PrtScr-toetscombinatie om de "foto" niet uit de schermafbeelding van het volledige scherm te knippen. Een afbeelding kan zoals hierboven beschreven in een grafische editor worden geplaatst.

Aanbevolen: