5 Services Om Foto's Veilig Te Delen

Inhoudsopgave:

5 Services Om Foto's Veilig Te Delen
5 Services Om Foto's Veilig Te Delen

Video: 5 Services Om Foto's Veilig Te Delen

Video: 5 Services Om Foto's Veilig Te Delen
Video: Se× Chat with Pappu & Papa | Episode 05 | Homosexuality | Se× Education 2024, April
Anonim

Internetgebruikers zijn onlangs begonnen de bescherming van hun vertrouwelijke gegevens met alle verantwoordelijkheid te benaderen. Alle persoonlijke informatie op internet, inclusief foto's, wordt immers openbaar en kan interessant zijn voor zowel kwaadwillenden als overheidsinstanties of een potentiële werkgever.

Foto's online delen
Foto's online delen

Om persoonlijke gegevens en verschillende soorten intellectueel eigendom op het web te beschermen, hebben softwareontwikkelaars veel verschillende services gecreëerd. Sommigen van hen zijn tegenwoordig de meest betrouwbare.

1. Telegram

Deze messenger is ontwikkeld door de eigenaar van het sociale netwerk VKontakte Pavel Durov. Aanvankelijk was Telegram uitsluitend bedoeld voor mobiele apparaten. Tegenwoordig kan deze applicatie ook worden gebruikt door eigenaren van pc's of laptops.

Om het verkeer van gesprekspartners te versleutelen, gebruikt deze messenger het exclusieve MTProto-protocol. En hoewel deze technologie door experts wordt bekritiseerd, is het niemand gelukt om informatie van Telegram-gebruikers te stelen en bijvoorbeeld op het web te plaatsen.

Standaard functioneert dit programma als een eenvoudige messenger met versleutelde gegevens. Maar indien gewenst kan de gebruiker van de applicatie daarin de functie van zelfvernietiging van verzonden brieven inschakelen, inclusief die met een foto.

In dit geval kan de gesprekspartner de ontvangen bestanden niet eens op zijn computer opslaan. Ze worden verwijderd door een timer na het verstrijken van de door de afzender geselecteerde tijd.

Tot de voordelen van Telegram behoren onder meer:

  • mooie interface;
  • snelheid van werken;
  • de mogelijkheid om te registreren vanaf de telefoon.

In tegenstelling tot veel andere vergelijkbare programma's ondersteunt Telegram onder andere Windows Phone. Desgewenst kunnen gebruikers foto's uitwisselen zowel via de Telegram-software die op de computer is geïnstalleerd, als via dezelfde speciale webtoepassing met dezelfde naam, die in een browservenster moet worden geopend.

2. SFLetter.com

U kunt foto's veilig op het web delen, niet alleen via instant messengers, maar ook via e-mail. De meeste van dit soort diensten bieden natuurlijk geen speciale bescherming tegen fotodiefstal. Maar er is e-mail, waarmee brieven met een foto kunnen worden verzonden zonder angst voor hun veiligheid.

Deze dienst heet SFLetter.com. Een gebruiker die een mailbox op deze site heeft, kan brieven met een foto naar elk postadres sturen - "Mile", "Yandex", "Google", enz. De ontvanger kan de brief die bij zijn post is gekomen alleen openen op een apparaat met Windows OS via een speciale viewer.

Dit programma wordt op dezelfde manier als elk ander programma op het bureaublad geïnstalleerd. Tegelijkertijd weegt het heel weinig. Binnenkort gaan de mailmakers, naast Windows, ondersteuning voor andere platformen implementeren.

De ontvanger van de brieven hoeft niet geregistreerd te zijn bij SFLetter.com. In de kijker kan hij alleen letters zien. Het programma verbiedt het kopiëren van informatie van hen, inclusief foto's.

De ontvanger kan de verzonden brief alleen opnieuw openen op dezelfde computer waar deze voor het eerst is gedaan. De gebruiker heeft ook niet de mogelijkheid om de ontvangen informatie naar andere mensen te sturen.

Een ander voordeel van deze service is dat de volgfunctie van brieven beschikbaar is voor de gebruikers. De afzender kan altijd het IP-adres van de ontvanger zien, het tijdstip waarop het bericht is geopend en zijn e-mailadres.

Binnenkort beloven de ontwikkelaars van onder meer SFLetter.com om nuttige extra functies aan de dienst toe te voegen, zoals het intrekken van de toegang tot reeds verzonden e-mails, het instellen van een timer voor het bewaren in e-mail en 200 GB voor bestanden. Gebruikers zullen echter apart moeten betalen voor dergelijke voorzieningen.

3. Digify

Deze jonge dienst kan, in tegenstelling tot instant messengers, alleen worden gebruikt voor het online delen van bestanden. De foto die in Digify naar de gebruiker wordt gestuurd, wordt rechtstreeks van de server naar het scherm verzonden.

Het bestand wordt helemaal niet gedownload naar het apparaat van de ontvanger. Dat wil zeggen dat de persoon die de foto heeft ontvangen niet in staat is om:

  • maak er een scherm van;
  • kopieer naar een willekeurige map;
  • verzenden naar een andere gebruiker, enz.

Een nadeel van de Digify-service is dat het erg lang duurt om de foto's en documenten die erdoor worden verzonden te openen. Dit is de prijs die betaald moet worden voor verbeterde informatiebeveiliging.

Aan de pluspunten van Digify schrijven veel gebruikers onder meer toe dat beveiligde foto's bij gebruik rechtstreeks vanuit Google Drive of Dropbox kunnen worden verzonden. Om bestanden uit te kunnen wisselen, moeten beide gesprekspartners een Digify-account hebben.

Er is ook een handig systeem voor het bewaken van verzonden foto's in deze service. De gebruiker heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om te zien hoe vaak zijn bestand is geopend en gedurende welke periode het is bekeken.

4. Cloudservice Dropbox voor foto's

Voor het veilig delen van foto's kun je natuurlijk gewone clouddiensten gebruiken. Dergelijke sites stellen gebruikers in staat de toegang van anderen tot de hier opgeslagen informatie te beperken. Als deze functie is ingeschakeld, kunnen alleen netwerkgebruikers met wie de eigenaar een privélink heeft gedeeld de foto's bekijken die naar de service zijn geüpload.

Een van de beste cloudservices die er momenteel is, is absoluut Dropbox. Internetgebruikers verwijzen naar de voordelen van dit platform, bijvoorbeeld:

  • intuïtieve interface;
  • een vrij grote hoeveelheid gratis geheugen, ook voor foto's - 2 GB;
  • de mogelijkheid om toegang te krijgen tot opgeslagen informatie, niet alleen vanaf een computer, maar ook vanaf mobiele apparaten.

Enkele van de nadelen van Dropbox zijn het ontbreken van de mogelijkheid om meningen tussen gebruikers over gehoste bestanden uit te wisselen.

Voor $ 9,9 per maand kan een lid van deze service 1 tv aan schijfruimte krijgen. Voor degenen die een vriend hebben uitgenodigd voor Dropbox, is er naast 2 GB nog eens 500 MB geheugen beschikbaar.

5. Google Drive

Het is ook een redelijk handige clouddienst, met als kenmerk de aanwezigheid van onder meer verschillende gratis kantoorprogramma's. Gebruikers van deze dienst hebben de mogelijkheid om:

  • een groot aantal privéfoto's opslaan;
  • hun kijkgedrag beperken tot een bepaalde kring van mensen;
  • Sta vertrouwde mensen toe uw foto's te bewerken.

De interface van Google Drive is niet zo gebruiksvriendelijk en prettig als die van Dropbox. Maar tegelijkertijd wordt meer schijfruimte gratis aan gebruikers gegeven - 15 GB. Voor $ 1,99 per maand kan de toegewezen ruimte op deze service worden verhoogd tot 100 GB.

Vanwege de niet erg duidelijke interface kan de ontwikkeling van "Google Drive" in de eerste fase behoorlijk moeilijk lijken. Maar in principe vinden de eigenaren van de foto's het niet te onhandig om aan deze site te werken.

Aanbevolen: