Een Betaald IPhone-abonnement Opzeggen: 3 Manieren

Inhoudsopgave:

Een Betaald IPhone-abonnement Opzeggen: 3 Manieren
Een Betaald IPhone-abonnement Opzeggen: 3 Manieren

Video: Een Betaald IPhone-abonnement Opzeggen: 3 Manieren

Video: Een Betaald IPhone-abonnement Opzeggen: 3 Manieren
Video: App Abonnement Opzeggen (iPad en iPhone) 2024, Maart
Anonim

Een groot aantal applicaties in de App Store op iPhone activeren automatisch abonnement na installatie. Dit betekent dat er na afloop van de gratis periode een bepaald bedrag van de rekening van de eigenaar wordt afgeschreven voor verder gebruik van het programma of de voorheen niet beschikbare functies. Gebruikers hebben de mogelijkheid om hun betaalde iPhone-abonnementen op te zeggen via speciale instellingen.

Er zijn verschillende manieren om een betaald iPhone-abonnement op te zeggen
Er zijn verschillende manieren om een betaald iPhone-abonnement op te zeggen

Wat is een "betaald abonnement"

Er zijn bepaalde applicaties en diensten in de App Store die via een abonnement toegang geven tot hun inhoud of de verborgen delen ervan. In tegenstelling tot de eenmalige aankoop van verschillende elektronische producten, wordt het abonnement na bepaalde periodes automatisch verlengd - meestal één keer per maand. Deze verlengbare abonnementen omvatten:

  • Apple-nieuws.
  • e-books, filmdiensten;
  • Apple Music en Yandex. Music;
  • amusement internetdiensten (Netflix, Spotify en andere);
  • foto-editors, enz.

Dergelijke producten blijven een maand gratis en worden daarna automatisch met dezelfde periode verlengd. Bovendien bieden verschillende applicaties, met name games, gebruikers nuttige diensten en mogelijkheden, bijvoorbeeld in-game valuta kopen, de lijst met beschikbare functies uitbreiden, pop-upadvertenties verwijderen, enz. Als je het betaalde abonnement op de iPhone niet op tijd opzegt, ontkom je niet aan de volgende financiële kosten.

iPhone-abonnementen
iPhone-abonnementen

Een betaald app-abonnement opzeggen

De grootste moeilijkheid voor iPhone-bezitters ontstaat bij het zoeken naar de functie om onnodige abonnementen te verwijderen, omdat deze niet in zicht is: de makers van de smartphone wilden de ongelukkige gebruiker duidelijk in verwarring brengen, zodat hij van gedachten verandert en de applicatie op de smartphone houdt zo lang mogelijk. Maar hier is niets ingewikkelds. Volg het algoritme om abonnementen op de iPhone te achterhalen:

  1. Ga naar Instellingen, klik op je account en ga naar de iTunes Store en App Store.
  2. Ga naar je Apple ID bovenaan het menu.
  3. Selecteer Bekijken. Voer uw Apple ID en wachtwoord in of gebruik Touch ID om in te loggen.
  4. Klik op de link "Abonnementen".
  5. Selecteer het abonnement waarvan je je wilt afmelden.

U kunt het betaalde abonnement op de iPhone volledig annuleren of wijzigingen aanbrengen in de huidige modus voor het gebruik van een bepaalde applicatie of service. Bij opzegging vervalt het betaalde abonnement aan het einde van de gratis proefperiode of betaalde periode.

Je iTunes-abonnement opzeggen

Beëindiging van verder gebruik van bepaalde diensten is ook beschikbaar in iTunes. Probeer deze alternatieve oplossing voor het probleem met betaalde abonnementen:

  1. Start iTunes en log in met uw Apple ID.
  2. Vouw het menu Account uit en selecteer Weergeven.
  3. Voer uw wachtwoord in of tik op Touch ID voor identificatie.
  4. Zoek het gedeelte 'Instellingen' op de pagina met accountgegevens.
  5. Klik op de link Beheren naast Abonnementen.
  6. Zoek het abonnement dat je wilt verwijderen en selecteer ernaast 'Wijzigen'.

Net als bij de vorige methode kunt u de servicevoorwaarden wijzigen of u volledig afmelden. En nogmaals, in het laatste geval vervalt de service aan het einde van de betaalde periode.

opzegging betaald abonnement
opzegging betaald abonnement

iCloud- en iTunes Match-abonnement verwijderen

Betaalde abonnementen op iCloud-services, evenals iTunes Match, volgen niet het standaardalgoritme, hoewel deze services door Apple worden geleverd. Vaak activeren gebruikers per ongeluk een betaald abonnement dat extra opslagruimte biedt voor foto's of andere bestanden op een online clouddienst. Als u zich wilt afmelden voor het verstrekken van extra opslagruimte in iCloud:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Open het gedeelte "iCloud".
  3. Voer het pad naar uw iCloud-opslag in.
  4. Klik op Huidig abonnement wijzigen.
  5. Selecteer de juiste service-instelling.

De bewerking om een betaald abonnement op een pc op te zeggen, wordt op een vergelijkbare manier uitgevoerd, met slechts een merkbaar verschil in enkele instellingen. Start op een Mac Systeemvoorkeuren en klik op het iCloud-pictogram, en op een Windows-besturingssysteem start u iCloud en configureert u de optie Opslag.

app store abonnementen
app store abonnementen

Beëindiging van je iTunes Match abonnement gaat als volgt:

  1. Start iTunes.
  2. Vouw het menu Account uit en selecteer Weergeven.
  3. Vul je apple ID in.
  4. Zoek het iTunes-gedeelte in de cloud.
  5. Selecteer Automatische updates uitschakelen.

Andere betaalde abonnementen verwijderen

Als het geld voor het abonnement nog steeds van uw rekening wordt afgeschreven, maar dit niet wordt weergegeven in de instellingen, betekent dit dat u het rechtstreeks bij de mobiele provider heeft uitgegeven. Om een betaald abonnement op een iPhone te annuleren, moet u in dit geval contact opnemen met de ondersteuningsdienst of uw persoonlijke account gebruiken via een internetbrowser op een computer of smartphone.

Bestudeer de lijst met aangesloten diensten en abonnementen zorgvuldig en kijk of er betaalde zijn. Controleer de beschikbare opties en schakel indien nodig onnodige services uit. Gewoonlijk biedt elke operator ook de mogelijkheid om abonnementen en services uit te schakelen via speciale USSD- of sms-opdrachten. Daarnaast kun je altijd bij de dichtstbijzijnde telefoniste terecht om eventuele problemen op te lossen.

Als je vermoedt dat je het slachtoffer bent geworden van oplichters, bijvoorbeeld per ongeluk een verdachte applicatie hebt geïnstalleerd of een ongewenst SPAM-abonnement hebt aangesloten, kun je proberen het afgeschreven geld terug te storten. Om dit te doen, moet u een brief schrijven aan Apple-ondersteuning (in het Engels) op de officiële website van het bedrijf of een soortgelijk verzoek indienen bij uw mobiele provider.

Aanbevolen: