Hoe Mts-modem Te Versnellen

Inhoudsopgave:

Hoe Mts-modem Te Versnellen
Hoe Mts-modem Te Versnellen

Video: Hoe Mts-modem Te Versnellen

Video: Hoe Mts-modem Te Versnellen
Video: Что делать если не работает или глючит USB МТС модем 2024, April
Anonim

Al geruime tijd bieden alle toonaangevende mobiele operators hun abonnees de mogelijkheid om een GPRS/3G-modem aan te schaffen, waarmee ze letterlijk overal kunnen internetten waar ze een gewone mobiele telefoon kunnen pakken. Het klinkt mooi, maar in werkelijkheid ziet alles er niet zo rooskleurig uit: als je bijvoorbeeld in een landhuis bent waar de telefoon min of meer werkt, kan de kwaliteit van mobiel internet extreem laag zijn. Laten we eens kijken hoe het mobiele internet werkt en proberen het werk te versnellen.

Hoe mts-modem te versnellen?
Hoe mts-modem te versnellen?

Het is nodig

  • - GPRS/3G-modem
  • - computer of laptop

instructies:

Stap 1

Modems voor mobiel internet werken via dezelfde basisstations (cellen) als mobiele telefonie. Vandaar dat de meeste problemen verband houden met de kwaliteit van de communicatie. Als je ver van grote steden bent en er zijn maar een of twee cellen naast je, dan houdt de mobiele telefoon het signaal vast en kun je bellen. Voor het gebruik van internet zal de "dikte" van het kanaal hoogstwaarschijnlijk niet voldoende zijn: stel je voor hoeveel gebruikers tegelijkertijd kunnen bellen met de telefoon bij jou in de buurt. Basisstations "ademen", dat wil zeggen, hoe groter de belasting, hoe kleiner het signaaldekkingsgebied. Weinig mensen weten waar de cellen fysiek zijn, dus het is onwaarschijnlijk dat het mogelijk zal zijn om ze te benaderen om de snelheid te verhogen. In dit geval is het zinvol om internet te gebruiken tijdens de uren dat de belasting van de stations minimaal is.

Stap 2

Voor internet is niet alleen de datatransmissiesnelheid belangrijk, maar ook de stabiliteit van de verbinding. Veel servers (sites) sluiten automatisch de verbinding met de client als de responstijd (ping) hoog is. Daarom moet u tijdens de piekuren pagina's steeds opnieuw laden, de verbinding opnieuw opstarten, enz. Om de snelheid van internet iets te verbeteren, wordt aanbevolen om de Opera-browser te gebruiken met de Opera Turbo-modus ingeschakeld, of om het Traffic Compressor-programma te installeren. Op deze manier worden de pagina's die u opvraagt, gecomprimeerd op een externe server en vervolgens naar u verzonden. Dit bespaart verkeer en vermindert het aantal pogingen om de pagina te laden.

Stap 3

Modems kunnen niet alleen buiten de stad traag zijn. In grote steden kan de kwaliteit van communicatie ook sterk verschillen op verschillende gebieden. Soms ontstaan er problemen doordat het basisstation in 3G-modus fysiek dichter bij u staat. Ja, de gegevensoverdrachtsnelheid van de nieuwe 3G-standaard is veel hoger dan die van GPRS, maar de belasting van het nieuwe station kan op dit moment groter zijn dan op de cel die zich op enige afstand bevindt en in GPRS/Edge-modus werkt. En dus verkleint een dichterbij gelegen 3G-cel het dekkingsgebied en probeert uw modem een onstabiel signaal te "vangen". De kwaliteit van de communicatie in een dergelijke situatie laat meestal te wensen over. Het wordt aanbevolen om de modem naar GPRS / Edge-modus te schakelen. Je verliest dus een beetje in verbindingssnelheid, maar de verbinding zal stabieler zijn.

Aanbevolen: