Een Fax Verzenden

Inhoudsopgave:

Een Fax Verzenden
Een Fax Verzenden

Video: Een Fax Verzenden

Video: Een Fax Verzenden
Video: How to Send a Fax from a Fax Machine 2024, April
Anonim

Het verzenden van een document per fax kan moeilijk zijn voor iemand die niet bekend is met deze procedure. Hier is echter niets moeilijks aan, om een document per fax te verzenden, volstaat het om een algoritme uit te voeren van verschillende acties die niet veel tijd kosten en snel worden onthouden.

Een fax verzenden
Een fax verzenden

instructies:

Stap 1

Eerst moet u een document voorbereiden om per fax te verzenden. De tekst van het document wordt in de regel op A4-papier afgedrukt, maar bepaalde modellen faxapparaten ondersteunen ook de minimale documentgrootte - 128 mm bij 128 mm. Normaal gesproken hebben machines die dit formaat ondersteunen ingebouwde documentgrootte-aanpassingen. Dus, nadat het document in het vereiste formaat is afgedrukt, moet u het zorgvuldig onderzoeken. De afdrukkwaliteit van de tekst moet goed genoeg zijn, zodat de ontvanger geen problemen heeft met het ontleden van de tekst. Als er inkt op het document komt na het afdrukken, is het beter om de printerservices opnieuw te gebruiken.

Stap 2

Open de documentinvoerlade om een te verzenden document in de fax te plaatsen. Bij de meeste modellen bevindt deze zich aan de achterkant van de machine. Plaats het papier met de bedrukte zijde naar beneden. Als u meerdere vellen moet verzenden, kunnen de stappen verschillen afhankelijk van het faxmodel. Er zijn faxapparaten die bulkverzending ondersteunen, wat betekent dat er in de regel maximaal 10 pagina's in de documentinvoerlade kunnen worden gestoken. Als de machine deze bewerking niet ondersteunt, moeten de vellen één voor één worden ingevoerd. Nadat het document in de fax is geplaatst, hoort u een enkele pieptoon en moet het document in beslag worden genomen.

Stap 3

Kies het nummer van uw ontvanger. Wanneer de andere kant van de lijn de telefoon opneemt, stelt u uzelf voor en vraagt u om de fax te ontvangen. Het meest voorkomende woord voor het verzenden van een fax is het woord "Start", waarna u en uw ontvanger op de "Start"-knop drukken en de fax begint te verzenden. Hang niet op voordat de fax is voltooid. Als de fax van de ontvanger in de automatische modus staat, kies dan zijn nummer, wacht op de faxtoon en druk vervolgens op "Start".

Stap 4

Nadat het document is verzonden, klikt u op de knop "Contact" of belt u terug naar een ander nummer als de ontvanger een automatische machine heeft en vraagt u of de fax is gelukt en of de tekst wazig was. Als de geadresseerde een document van slechte kwaliteit ontvangt, herhaalt u de handeling vanaf het begin.

Aanbevolen: