Een Mobiele Telefoon Retourneren Return

Inhoudsopgave:

Een Mobiele Telefoon Retourneren Return
Een Mobiele Telefoon Retourneren Return

Video: Een Mobiele Telefoon Retourneren Return

Video: Een Mobiele Telefoon Retourneren Return
Video: How to return mobile phone on Amazon 2024, Mei
Anonim

Soms maakt een nieuw gekochte telefoon of een ander apparaat de koper niet blij, maar stelt hij wel teleur. Wat te doen dan? Er is een regel volgens welke u elk product binnen een bepaalde periode zonder reden aan de verkoper kunt retourneren.

Een mobiele telefoon retourneren return
Een mobiele telefoon retourneren return

instructies:

Stap 1

Volg deze stappen als je telefoon defect is en je je mobiel onder garantie wilt retourneren. Haast je niet om het op de radiomarkt te verkopen of naar een betaalde reparatieservice te brengen. Als je het apparaat hebt gekocht, gooi dan in geen geval alle documenten weg die in de set zaten: instructie, bon, garantiekaart. Gebruik de accessoires niet voor andere telefoons (batterij, geheugenkaart, hoofdtelefoon). Deze acties zullen alleen de gebruiksvoorwaarden schenden en zullen de kapotte telefoon niet kunnen retourneren.

Stap 2

Raadpleeg de garantiekaart voor de levensduur van dit apparaat. De standaardtermijn is één jaar. Maak vervolgens twee kopieën van de kassabon en de garantiekaart. Stel een document-claim op (in de vorm van een verklaring) gericht aan de directeur of algemeen directeur van de winkel (bedrijf). Vermeld de naam, patroniem en achternaam van de directeur in de winkel zelf, als deze niet in de cheque worden vermeld. Beschrijf in dit document de situatie, welke gebreken zijn er in het apparaat gevonden, wat is er precies defect.

Stap 3

Voeg aan het einde het volgende toe: "Ik geloof dat er een product van slechte kwaliteit aan mij is verkocht, daarom volgens Art. 4, 18, 19, 22 en 23 van de wet "Bescherming van consumentenrechten" Ik eis om het verkoopcontract te beëindigen en het voor de telefoon betaalde geld terug te geven ", geef vervolgens het merk van de telefoon en het bedrag aan.

Stap 4

Schrijf ook dat voor elke dag vertraging van meer dan 10 dagen vanaf de datum van ontvangst van de claim, het bedrijf zal worden gedwongen een boete te betalen van één procent van de waarde van de goederen. U kunt ook eisen dat het apparaat wordt vervangen door een vergelijkbaar exemplaar.

Stap 5

Druk het document in tweevoud af, elk moet een kopie van de claim en het ontvangstbewijs bevatten. Houd de originelen bij u. Geef één kopie van de claim aan de winkel, vraag op de tweede (de jouwe) om het zegel van de winkel Als niet aan uw eisen wordt voldaan, stapt u naar de rechter.

Aanbevolen: