Waar Is Een Smartphonedock Voor?

Inhoudsopgave:

Waar Is Een Smartphonedock Voor?
Waar Is Een Smartphonedock Voor?

Video: Waar Is Een Smartphonedock Voor?

Video: Waar Is Een Smartphonedock Voor?
Video: This Dock Turns Your Android Phone Into A PC! Beelink Expand X Review 2024, Mei
Anonim

Dockingstations zijn al lang een van de populaire smartphoneaccessoires. Elke fabrikant heeft een prioriteit om ervoor te zorgen dat zijn smartphone het handigst in gebruik is. Ooit begon Nokia zijn apparaten te voorzien van een dockingstation in de kit. Het gemak van dit accessoire valt niet te ontkennen, maar toch, wat zijn de functies en hoe kies je het?

Waar is een smartphonedock voor?
Waar is een smartphonedock voor?

Waar is een dockingstation voor?

Hij fungeert als oplader en tegelijkertijd als handige standaard. Je plaatst je smartphone in een bepaalde ruimte door de accessoire connector in de gewenste connector te steken. Hierdoor staat het toestel stabiel, terwijl het wordt opgeladen. U kunt bovendien enkele applicaties voor het dockingstation installeren, zodat op het moment van opladen de informatie die u nodig heeft op de smartphone wordt weergegeven, bijvoorbeeld tijd met datum, weer, enz. Heel vaak zijn dockingstations te vinden in kantoren - een smartphone in deze vorm wordt nuttiger op de desktop.

En sommige dockingstations hebben al extra functies. In dit opzicht blinken Samsung-producten uit. Allereerst wil ik meteen Samsung DeX opmerken - een erg duur dockingstation dat een smartphone in een echte computer kan veranderen, zodat je er een toetsenbord, muis en monitor op kunt aansluiten. Er zijn opties met een ingebouwd audiosysteem.

Dockingstations voor Android-smartphones hebben vaak alleen een footprint. Maar je vindt er ook unieke modellen: met de mogelijkheid om twee of meer smartphones tegelijk op te laden. Een goede optie als je thuis een tekort aan stopcontacten hebt.

Tabletopties

Maar voor tabletcomputers zijn dockingstations van een iets andere aard. Het is een klein afneembaar toetsenbord - daarmee ziet de "tablet" eruit als een echte laptop. Zo'n dockingstation bestaat ook nog uit een extra connector, een batterij. Het is het makkelijkst om meteen een tablet met zo'n gadget te kopen dan er apart naar te zoeken. Meestal zijn het Windows-tablets die een versie met een toetsenbord hebben. Maar tablets op Android worden zelden aangevuld met zo'n toetsenbord.

Een dockingstation kiezen

Heb je een Samsung-smartphone, dan moet je voor DeX kiezen, ook al heeft deze gadget een hoge prijs. Maar deze optie is geschikt als u het apparaat op een monitor moet aansluiten. En dus is het heel goed mogelijk om rond te komen met universele dockingstation-opties - ze worden verkocht in Russische winkels, of je kunt eenvoudig bestellen op Chinese sites, er wordt bijvoorbeeld een grote selectie gepresenteerd op AliExpress.

Maar onthoud dat een universeel accessoire alleen zo wordt genoemd - in feite is het helemaal niet universeel. Het iPhone-dock moet een Lightning-connector hebben. Er zijn opties met USB Type-C en micro-USB-aansluitingen. Heb je ook een smartwatch, zoek dan een gecombineerd dockingstation met twee platformen - voor een telefoon en een horloge.

Gevolgtrekking

Veel fabrikanten produceren nu een breed scala aan dockingstations. Maar vaak herhalen ze gewoon de functionaliteit van elkaar, het belangrijkste verschil ligt alleen in het ontwerp van de stations zelf. Daarom is het geen probleem om zo'n accessoire te kiezen, alleen als je op zoek bent naar een echt uniek model met ingebouwde luidsprekers of andere extra functies. En dus is het goed mogelijk om rond te komen met de aanschaf van een exemplaar dat geschikt is voor uw smartphone.

Aanbevolen: