Waar Is De Root Van Een Android-smartphone Voor?

Inhoudsopgave:

Waar Is De Root Van Een Android-smartphone Voor?
Waar Is De Root Van Een Android-smartphone Voor?

Video: Waar Is De Root Van Een Android-smartphone Voor?

Video: Waar Is De Root Van Een Android-smartphone Voor?
Video: Best Android Smartphone for Root & Custom ROMs! [OnePlus/Pixel] 2024, Mei
Anonim

Ruth, van de Engelse wortel - "root", betekent vandaag de rechten krijgen van de supergebruiker van het apparaat. Met dergelijke rechten kunt u veel van de acties uitvoeren die u ontzegt bij het kopen van een nieuwe smartphone of tablet. Elke vrijheid verandert onvermijdelijk in een hogere verantwoordelijkheid. Daarom moet u uw smartphone niet zonder reden rooten. In dit artikel laten we je drie voordelen zien van het rooten van een mobiel apparaat.

Waar is de root van een Android-smartphone voor?
Waar is de root van een Android-smartphone voor?

instructies:

Stap 1

De eerste reden waarom gebruikers van smartphones en tablets naar root gaan is het verwijderen van onnodige applicaties die de fabrikant in de fabriek heeft geïnstalleerd. Verschillende commerciële spellen zijn klassieke voorbeelden van dergelijke programma's. Nadat de demoperiode is afgelopen, eisen ze geld. En u kunt ze niet op de gebruikelijke manier verwijderen. Hier komt de wortel te hulp. In de superuser-modus kunt u toepassingen de-installeren die u niet nodig hebt en die niet met standaard systeemtools kunnen worden verwijderd.

Stap 2

De tweede reden is om toegang te krijgen tot een aantal applicaties die niet kunnen werken in een normale, niet-rootmodus - er zijn niet genoeg rechten. Een voorbeeld van zulke handige programma's is Greenify - een programma om de batterij van uw smartphone te sparen door achtergrondapplicaties te bevriezen of Full! Screen, waarmee u zelfs de standaard Android-statusbalken aan de boven- en onderkant van het scherm kunt verbergen om het bruikbare gebied te vergroten.

Stap 3

De derde is de mogelijkheid om een andere firmware dan de fabrieksfirmware te installeren. Voor veel apparaatmodellen: smartphones, tablets en zelfs e-books, zijn er alternatieve firmware, anders dan de merkversies. In sommige daarvan is de interface beter ontwikkeld, in andere is een bepaalde functie open, die is geblokkeerd in de fabrieksfirmware.

Aanbevolen: