Wat Zijn De Kenmerken Van 3G-communicatie?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Kenmerken Van 3G-communicatie?
Wat Zijn De Kenmerken Van 3G-communicatie?

Video: Wat Zijn De Kenmerken Van 3G-communicatie?

Video: Wat Zijn De Kenmerken Van 3G-communicatie?
Video: 7 Kenmerken van Hoogbegaafdheid 2024, Mei
Anonim

3G staat voor derde generatie. Deze technologie combineert mobiele communicatie en snelle internettoegang.

Wat zijn de kenmerken van 3G-communicatie?
Wat zijn de kenmerken van 3G-communicatie?

De geschiedenis van de ontwikkeling van mobiele communicatie

De eerste mobiele apparaten die in massaproductie werden gelanceerd, waren radiotelefoons, die behoorden tot de eerste generatie van 1G-cellulaire communicatie. Ze hadden de NMT-standaard en kwamen in 1981 op de wereldmarkt.

De volgende fase in de ontwikkeling van mobiele telefonie was de opkomst in 1991 van de tweede generatie 2G mobiele communicatie, namelijk de GSM-standaard. Een kenmerk van deze standaard is betere communicatie door gedegen digitalisering. Een belangrijk nadeel van GSM is de noodzaak om een groot aantal basisstations te huisvesten, evenals een lage gegevensoverdrachtsnelheid binnen de standaard, waardoor de overdracht van geluid en video van hoge kwaliteit niet mogelijk is.

Om het probleem van een smal datatransmissiekanaal van GSM-netwerken op te lossen, werd de GPRS-standaard ontwikkeld, die een intermediair werd tussen netwerken van de tweede en derde generatie. In feite is deze standaard een bovenbouw over GSM, ontworpen om het gebruik van internet toegankelijker te maken. Het kan gegevensoverdrachtsnelheden tot 114 kilobits per seconde bieden. Later werd de EDGE-standaard ontwikkeld op basis van GPRS, met overdrachtssnelheden tot 474 kilobits per seconde.

In 1999 ontwikkelde de International Telecommunication Union ITU de derde 3G-standaard voor mobiele communicatie, IMT 2000 genaamd. Deze standaard biedt een gegevensoverdrachtsnelheid van ten minste 144 Kbps voor abonnees met een hoge bewegingssnelheid en ten minste 2.048 Mbps voor vaste objecten … …

Voordelen van 3G-connectiviteit

Vanwege de hoge snelheid van gegevensoverdracht, stelt 3G-communicatie abonnees in staat om videogesprekken te voeren, verschillende multimediadiensten te gebruiken die hoge gegevensoverdrachtsnelheden vereisen, evenals draadloze high-speed internetdiensten.

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk tussen netwerken van de tweede en derde generatie is de zogenaamde individualisering - elke gebruiker zijn eigen IP-adres toewijzen. Een ander belangrijk kenmerk van de 3G-standaard is verkeersfacturering, niet tijd.

De voordelen van de 3G-standaard kunnen nauwelijks worden overschat - enorme hoeveelheden data zijn beschikbaar gekomen voor netwerkabonnees, de noodzaak van lange wachttijden voor pagina's en grote bestanden om te laden behoort tot het verleden. Tijdbesparing en gemak zijn de belangrijkste positieve eigenschappen van 3G-netwerken. Bovendien is het juist mobiele communicatie waarmee de gebruiker op elk punt in het mobiele netwerk toegang heeft tot supersnel internet.

Aanbevolen: