Hoe Maak Je Gipsplaat?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Gipsplaat?
Hoe Maak Je Gipsplaat?

Video: Hoe Maak Je Gipsplaat?

Video: Hoe Maak Je Gipsplaat?
Video: Plafond van gipsplaten maken | Wanden en plafonds | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Gipskartonplaten zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dit materiaal is milieuvriendelijk, gemaakt zonder toevoeging van gevaarlijke componenten, brandwerend en heeft geluidsabsorberende eigenschappen. Heeft het vermogen om te "ademen", waardoor het microklimaat in de kamer wordt genormaliseerd. Het kan worden gebruikt om complexe constructies op te richten, zowel in een appartement als in industriële gebouwen.

Hoe maak je gipsplaat?
Hoe maak je gipsplaat?

Noodzakelijk

Gips van parijs, speciaal karton, bindmiddelen, productieapparatuur

instructies:

Stap 1

Gipsplaten of gipsplaten worden gemaakt op een transportband. Hiervoor heb je het volgende nodig: Neem een gipsbindmiddel, namelijk stucwerk (CaSO4*2H2O). Met behulp van een schroeftransporteur of pneumatische transporteur moet het in de voorraadtrechter worden gevoerd. Het gebruikte materiaal is een mineraal op basis van een korrel-, vezel- of lamellaire structuur. Het kan worden verkregen door gesynthetiseerd of natuurlijk gips te bakken. Het is beter om natuurlijk materiaal te gebruiken, omdat het minder radioactief, brandwerend, niet-ontvlambaar is en een normale zuurgraad heeft. Vervolgens wordt het gips naar de schroefmixer gestuurd, waar enkele droge componenten (chemische additieven, glasvezel, productieafval) moeten worden toegevoegd.

Stap 2

Het resulterende mengsel wordt naar een continue mixer gestuurd, pulp en een deel van het schuim van de schuimgenerator komt daar ook binnen. Voor de productie van de kern wordt gips gebruikt, dat uitzonderlijke technische en fysieke eigenschappen heeft. Het moet kunnen "ademen", waardoor overtollig vocht wordt opgenomen en bij een tekort wordt teruggegeven. Nadat de schuimgipsmassa is voorbereid, moet deze naar de vormtafel worden gevoerd, terwijl deze gelijkmatig moet worden verdeeld en gelegd met behulp van feeders op de onderste kartonnen band, met gebogen voorrand.

Stap 3

Bedek de gipsmassa met het bovenste vel karton, nadat de randen eerder zijn ingevet met lijm. Het gecoate materiaal wordt ook wel "constructie" genoemd. Dit papier heeft speciale eigenschappen die niet worden gevonden in gewoon huishoudkarton, namelijk vochtbestendigheid en dampbestendigheid, als er in een vochtige omgeving wordt gewerkt, warmte-isolerend - voor interieurdecoratie.

Stap 4

Vervolgens moet de resulterende gipstape tussen de vormrollen worden getrokken, die achter elkaar liggen op een afstand die overeenkomt met de dikte van het vel. Wanneer het gipsdeeg is uitgehard, en dit gebeurt tijdens zijn beweging langs de transportband, wordt de continue gipstape met behulp van een guillotine moet in vellen van een bepaalde lengte worden gesneden, gemarkeerd, gebogen en naar een meerlagige droogkamer worden gestuurd. Gedroogde vellen moeten in paren worden gelegd, tegenover elkaar, uitgelijnd en bijgesneden. Doe ze daarna in verpakkingen en stuur ze naar de verpakking.

Aanbevolen: