Hoe Maak Je Een Programma?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Programma?
Hoe Maak Je Een Programma?

Video: Hoe Maak Je Een Programma?

Video: Hoe Maak Je Een Programma?
Video: Hoe maak je een simpel programma? -- Programmeren met Oscar #1 2024, Mei
Anonim

Met de komst van informatietechnologie wordt programmeren een steeds meer noodzakelijke en gevraagde vaardigheid. Het schrijven van je eigen programma's vereist echter niet alleen een vooropleiding, maar ook een speciale mindset.

Hoe maak je een programma?
Hoe maak je een programma?

instructies:

Stap 1

Bepaal een programmeertaal. De keuze hangt alleen van jou af, omdat programma's op basisniveau in alle talen op ongeveer dezelfde manier kunnen worden gedaan. Professionals rangschikken talen in ongeveer de volgende volgorde op basis van hun "breedte van mogelijkheden": pascal, basic, delphi, C. Hoewel deze classificatie erg subjectief is, bestaan er gewoon verschillende talen voor verschillende doeleinden. Tegenwoordig wordt C++-programmering het vaakst gebruikt, dus het is logisch om meteen van deze taal te leren.

Stap 2

Software ophalen. Natuurlijk is werken in de Borland-serie een sandbox voor elke programmeur: het is de oudste en meest onhandige programmeeromgeving die nog werkt onder DOS. Het punt van het gebruik ervan is dat het erg strikt is met betrekking tot syntaxis en correcte algoritmen, terwijl modernere studio's, zoals Microsoft Visual Studio, de helft van de fouten voor u zullen corrigeren in het proces, en u zult niet eens begrijpen dat u maakte hen - dat, zeker schadelijk, vooral in het begin. Echter, na een basisbeheersing van de taal (bijvoorbeeld het werken met teksten), is het eenvoudigweg nodig om over te schakelen naar VS, omdat het onwaarschijnlijk is dat je de via Borland geschreven software in de praktijk zult toepassen.

Stap 3

Gebruik de serie Voor Dummies. Ze zijn geschreven in een uiterst begrijpelijke taal en zullen u helpen om de programmeertaal snel en volledig te leren. Als de informatie die het boek je zal geven niet voldoende is, zoek dan naar andere, serieuzere literatuur. Combineer lezen altijd met oefenen en besteed speciale aandacht aan het schrijven van algoritmen - dit zal in de toekomst erg handig voor je zijn.

Stap 4

Begin met het schrijven van je eigen programma's nadat je de taal hebt geleerd. De training kan enkele weken tot een paar maanden duren, maar maak je geen zorgen - na de eerste les ben je in staat om een werkend programma te schrijven. Als je echter een bepaald idee hebt dat geïmplementeerd moet worden, dan kun je er beter pas mee beginnen als je er helemaal zeker van bent dat je het project van drie kanten kunt voltooien: de interface (de omgeving is hiervoor verantwoordelijk), het algoritme en de programmacode.

Aanbevolen: