Hoe De Tv-tuner Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe De Tv-tuner Te Gebruiken
Hoe De Tv-tuner Te Gebruiken

Video: Hoe De Tv-tuner Te Gebruiken

Video: Hoe De Tv-tuner Te Gebruiken
Video: How to use usb tv tuner | usb tv stick | usb tv | usb tvcard | 2020 2024, Maart
Anonim

Moderne personal computers kunnen worden gebruikt als conventionele televisies. Om dit te doen, moet u een speciale tv-tuner aanschaffen en aansluiten. Ze zijn er in verschillende soorten: ingebouwd en extern.

Hoe de tv-tuner te gebruiken
Hoe de tv-tuner te gebruiken

Noodzakelijk

  • - TV-tuner - 1 stuk;
  • - glasvezelkabel;
  • - settopbox - 1 st.

instructies:

Stap 1

Een tv-tuner is een type televisie-ontvanger die is ontworpen om een tv-signaal op een computermonitor weer te geven. Controleer eerst of het moederbord van uw pc een ingebouwde tv-tuner heeft. Inspecteer hiervoor visueel de achterkant van de processor. De uitgang heeft een vergelijkbaar uiterlijk met de "aansluiting" voor de antenne van een conventionele tv.

Stap 2

Als er geen ingebouwde tv-tuner is, moet u er een aanschaffen. Als u volgens de specificaties van uw pc een ingebouwde tv-tuner kunt installeren, moet u er een aanschaffen. Dit voorkomt onnodige mechanische schade aan het apparaat. Voor een pc die niet over de mogelijkheid beschikt om de ingebouwde tuner aan te sluiten, kunt u een externe TV-out kopen en deze aansluiten met de USB-kabel die bij de kit wordt geleverd.

Stap 3

Sluit de tv-tuner aan op uw pc. Plaats de softwareschijf in het station. Het besturingssysteem detecteert automatisch nieuwe hardware en vraagt u om stuurprogramma's te installeren. Druk op de knop om de installatie te bevestigen. Nadat u deze bewerking hebt voltooid, start u uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Stap 4

Er zijn twee soorten verbindingen tussen de tv-signaalbron en de computer: rechtstreeks via een tv-tuner of via een settopbox. Met de settopbox kun je tv-programma's opnemen en een liveprogramma pauzeren en later bekijken. Steek de infraroodzender in een vrije USB-poort op uw computer en in een poort op de settopbox. Vervolgens wordt er een automatische verbinding tot stand gebracht. Start je computer opnieuw op. Als u de kabel rechtstreeks aansluit, steekt u de kabel gewoon in de tv-tuner.

Stap 5

Ga naar "Start" en klik op "Uitvoeren". Voer de opdracht "TV-signaalinstellingen" in het dialoogvenster dat verschijnt. Stem kanalen af en sla wijzigingen op. Veel kijkplezier.

Aanbevolen: