Hoe Een Mobiele Telefoon Omwisselen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Mobiele Telefoon Omwisselen?
Hoe Een Mobiele Telefoon Omwisselen?

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Omwisselen?

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Omwisselen?
Video: Nieuwe Android-smartphone? Bestanden overzetten doe je zo 2024, Mei
Anonim

Als u een mobiele telefoon van lage kwaliteit heeft gekocht met duidelijk zichtbare gebreken of u vindt deze om de een of andere reden gewoon niet leuk, dan kunt u deze binnen twee weken omruilen in overeenstemming met de wetgeving inzake consumentenbescherming.

Hoe een mobiele telefoon omwisselen?
Hoe een mobiele telefoon omwisselen?

instructies:

Stap 1

Geef de reden aan waarom je een mobiele telefoon wilt omruilen. Dit kan een fabrieksstoring zijn of een storing in het besturingssysteem van de mobiele telefoon. Op de een of andere manier kan de telefoon niet werken in de volledige zin van het woord.

Stap 2

Neem een kascheque, een garantiekaart - in het algemeen alle papieren die je in de winkel hebt gekregen bij het kopen van een telefoon. Dring aan op een ruil, of verhelp het probleem in ieder geval op kosten van de winkel. In deze situatie heeft de winkeladministratie niet het recht om u te weigeren.

Stap 3

Neem contact op met de winkel, zelfs als de telefoon in goede staat is en goed werkt, maar u niet tevreden bent met het ontwerp en de functieset. Je bent verplicht om ofwel je mobiele telefoon om te ruilen voor een andere die helemaal bij je past, ofwel het geld terug te geven. Dit is een goed onderbouwde eis, ondersteund door de wetgeving inzake consumentenbescherming.

Stap 4

U kunt binnen twee weken na aankoop een vervangende telefoon aanvragen. Zoals de praktijk laat zien, zullen verkopers proberen een geschikte telefoon te vinden, omdat het voor hen niet winstgevend is om geld terug te geven aan kopers. Het is ook uw recht om een duurder model te kiezen en te vragen om de gekochte telefoon daarmee te vervangen, uiteraard met uw toeslag.

Stap 5

Neem contact op met uw stadsdienst voor consumentenbescherming als uw mobiele telefoon wordt geweigerd. Als uw rechten echt zijn geschonden, wordt de schuldige verkoper een passende boete opgelegd en krijgt u het bestede geld volledig terug.

Stap 6

Onthoud dat aan uw vereisten zal worden voldaan als de telefoon nog in een verkoopbare staat is, de integriteit van de verpakking niet is verbroken en alle papieren die de aankoop in deze specifieke winkel aangeven, bewaard zijn gebleven. Als u een mobiele telefoon uit de hand of bij een twijfelachtig verkooppunt hebt gekocht, maakt u geen kans om gebruik te maken van de wetgeving inzake consumentenbescherming.

Aanbevolen: