Hoe Kies Je Een Glasvezelkabel?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Glasvezelkabel?
Hoe Kies Je Een Glasvezelkabel?

Video: Hoe Kies Je Een Glasvezelkabel?

Video: Hoe Kies Je Een Glasvezelkabel?
Video: Which type of Fiber Optic Cable do you need? 2024, Mei
Anonim

Glasvezelkabels worden gebruikt bij de aanleg van netwerken voor datatransmissie. Tegelijkertijd kunnen glasvezellijnen worden gemaakt van verschillende materialen en met behulp van allerlei technologieën die de kwaliteit van de kabel en de doorvoer bepalen.

Hoe kies je een glasvezelkabel?
Hoe kies je een glasvezelkabel?

Aantal modificaties

De keuze van de kabel moet worden gemaakt in overeenstemming met de doeleinden waarvoor de lijn is geïnstalleerd. Kiest u voor een draad voor het leggen van een reguliere ruggengraat, dan kunt u een product aanschaffen met een draad- of kabelsteun. Zo'n kabel heeft single-mode vezels, waarvan het aantal kan beginnen bij 16 en eindigen op 48. Ook hebben single-mode draden een groter dekkingsgebied en datatransmissieafstand, wat betekent dat bij het leggen van de backbone de totale kosten van de installatie zal veel lager zijn dan die van multimode. Singlemode kabel wordt meestal gebruikt voor het aanleggen van telefoonnetwerken en kabeltelevisie.

Multimode-kabels kunnen grote hoeveelheden gegevens in verschillende golven verzenden, wat het belangrijkste voordeel is. Dergelijke producten worden gebruikt bij de aanleg van kabelinternetnetwerken. Multimode glasvezel zorgt voor hogere datasnelheden dan singlemode glasvezel. Desalniettemin blijven multimode-draden aanzienlijk achter in kwaliteit en is het gebruik ervan niet gerechtvaardigd als u een netwerk wilt leggen met een lengte van meer dan 400 m. Dergelijke producten zijn geschikt voor het leggen van netwerken over korte afstanden.

Kabelkenmerken:

Na het type kabel te hebben behandeld, is het noodzakelijk om de vereiste kenmerken voor het kabelnetwerk te bepalen. Bij het kiezen van een product is het belangrijk om aandacht te besteden aan kenmerken zoals schokbelasting, wat een indicator is voor de bescherming van de draad en zijn kern tegen schokken. Een andere belangrijke parameter is de toelaatbare buiging, die de maximaal mogelijke kromtestraal van de draad aangeeft. Het is belangrijk dat dit cijfer hoger is als u van plan bent om via een rioleringsnet, leiding of kabelgoot te installeren.

Verwaarlozing van deze parameter kan leiden tot een schending van de integriteit van de lichtgeleiders van de draad en ertoe leiden dat het product uitvalt. Een ander belangrijk kenmerk van de draad is twist (de mate van bescherming van de vezel door de mantel van de kabel) en bescherming tegen het binnendringen van vocht in de kabel, wat belangrijk wordt als u de draad buitenshuis gebruikt.

De keuze van de kabel moet ook worden gemaakt afhankelijk van de plaats van gebruik. Een optische vezel voor een kamer moet bijvoorbeeld brandwerend zijn en geen gel bevatten, zodat deze bij verwarming niet van structuur verandert en zich vervolgens niet verspreidt.

Voor gebruik buitenshuis zijn bepantsering en een dichte laag glasvezel een pluspunt, die de kabel zal beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het is ook belangrijk dat een dergelijke kabel een verminderde wrijvingscoëfficiënt heeft, evenals interne en externe polyethyleenbescherming. Deze eigenschappen worden bereikt door extra materialen op de draad aan te brengen.

Aanbevolen: