Waarom Facebook Weigert Smartphones Vrij Te Geven

Waarom Facebook Weigert Smartphones Vrij Te Geven
Waarom Facebook Weigert Smartphones Vrij Te Geven

Video: Waarom Facebook Weigert Smartphones Vrij Te Geven

Video: Waarom Facebook Weigert Smartphones Vrij Te Geven
Video: Why WhatsApp,Facebook,Instagram won't work on some phone|Mark Zuckerberg new update 2024, April
Anonim

Officieel hebben vertegenwoordigers van Facebook nooit de ontwikkeling van een eigen smartphone aangekondigd. Maar dit weerhield experts en gewone consumenten er niet van om te wachten op de release en zich af te vragen hoe de gadget eruit zou zien, welke vooruitzichten erop wachten en wanneer deze precies in de uitverkoop zal verschijnen. De aankondiging van Mark Zuckerberg dat er helemaal geen "smartphone" van Facebook komt, klonk voor velen als een donderslag bij heldere hemel.

Waarom Facebook weigert smartphones vrij te geven
Waarom Facebook weigert smartphones vrij te geven

De oprichter van het populaire sociale netwerk ontkende de bestaande geruchten op 27 juli 2012, toen hij commentaar gaf op het financiële kwartaalrapport van het bedrijf. Volgens Zuckerberg heeft het geen zin om een merk-smartphone te maken. Inderdaad, zelfs zonder dit zijn er Facebook-applicaties voor bijna alle soorten mobiele apparaten met elk besturingssysteem. Volgens statistieken worden mobiele versies van de site gebruikt door ongeveer 20% van alle bezoekers van het sociale netwerk, en dit aantal neemt elke dag toe. Daarom zou het doelmatiger zijn om de inspanningen te richten op een maximaal mogelijke integratie van Facebook-diensten met bestaande en populaire mobiele technologieën. Allereerst - met IOS 6 van Apple.

Dergelijke verklaringen betekenen echter helemaal niet dat Bloomberg en DigiTimes hun berichten over de ontwikkeling van Facebook baseerden op opzettelijk valse informatie. Het is aannemelijk dat Facebook, samen met HTC, echt van plan was om naast de voor het sociale netwerk ontwikkelde HTC ChaCha- en SalSa-modellen ook een volledig merk-smartphone uit te brengen, en dit in het licht van de huidige marktsituatie pas recentelijk heeft laten varen.

Om succesvol te concurreren met Samsung en Apple, moet je niet alleen een waardig origineel product maken, maar ook alle "toegeeflijke" documenten in handen hebben - patenten, licenties, enzovoort. De strijd om de eindconsument tussen de verkoopleiders wordt immers niet alleen in de etalages gevoerd, maar ook in de rechtszalen. Zelfs de zwakke concurrentie van Nokia Lumia heeft geleid tot rechtszaken met Google in de European Competition Committee. En de laatste tijd zijn de "spelregels" nog strenger geworden.

Sinds de zomer van 2012 heeft Google. Inc de gebruiksvoorwaarden van zijn Android-besturingssysteem op apparaten van derden gewijzigd. Wijzigingen in het besturingssysteem kunnen nu alleen worden aangebracht nadat Google ze heeft goedgekeurd. De smartphone van Facebook was net gepland om te worden uitgebracht op basis van een sterk aangepaste versie van Android. Om overeenstemming te bereiken over de noodzakelijke veranderingen, zou het bedrijf van Zuckerberg een aantal belangrijke informatie moeten vrijgeven, wat onaanvaardbaar is in de concurrentie - het sociale netwerk Google+ en de Google Talk-messenger zijn directe rivalen van Facebook in de strijd om het internetpubliek.

Het is ook de moeite waard om de zeer onaangename resultaten van de beursgang van Facebook te overwegen, waardoor het bedrijf aanzienlijke verliezen heeft geleden. En de verdere vooruitzichten zijn ook nog niet erg rooskleurig. De aandelenkoersen blijven dalen. Sommige adverteerders twijfelen aan de effectiviteit van de advertenties die op het sociale netwerk zijn geplaatst, verwijderen hun pagina's en eisen een terugbetaling, waarbij ze ervoor zorgen dat de klikken op de links niet door echte gebruikers worden gedaan, maar door bots. Trouwens, volgens de berekeningen van het Facebook-bedrijf zelf, gepubliceerd op 2 augustus 2012, is er in de open ruimtes één nepgebruiker voor elke 10 echte gebruikers. Sceptici beweren dat er veel meer "nep"-accounts zijn. Eindelijk, op dezelfde dag - 2 augustus 2012 - werd bekend dat nog drie topmanagers Facebook tegelijk verlieten (drie sleutelmedewerkers verlieten het bedrijf zelfs eerder).

Blijkbaar is Zuckerberg nu niet toe aan nieuwe projecten - hij zou de bestaande behouden.

Aanbevolen: