Hoe Een Ontbrekende Mobiele Telefoon Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Ontbrekende Mobiele Telefoon Te Vinden
Hoe Een Ontbrekende Mobiele Telefoon Te Vinden

Video: Hoe Een Ontbrekende Mobiele Telefoon Te Vinden

Video: Hoe Een Ontbrekende Mobiele Telefoon Te Vinden
Video: Smartphone kwijt? Altijd terug! 2024, Mei
Anonim

Dagelijks raken tientallen mensen hun mobiele telefoon kwijt. Iemand wordt het slachtoffer van dieven en iemand verliest gewoon zijn telefoon. Het vinden van een vermiste mobiele telefoon is moeilijk, maar als u snel handelt, neemt de kans op herstel van het verlies aanzienlijk toe.

Hoe een ontbrekende mobiele telefoon te vinden
Hoe een ontbrekende mobiele telefoon te vinden

instructies:

Stap 1

Als u merkt dat uw mobiele telefoon ontbreekt, belt u deze zo snel mogelijk vanaf een andere telefoon. Als de ontbrekende mobiele telefoon in de buurt is, vindt u deze aan het beltoongeluid. Als iemand uw telefoon heeft gevonden, is de kans groot dat de vinder uw oproep beantwoordt en kunt u met hem afspreken dat u uw verloren telefoon teruggeeft.

Stap 2

Het is veel moeilijker om een vermiste mobiele telefoon te vinden als de persoon die hem heeft gevonden besluit de telefoon voor zichzelf te nemen, of als u het slachtoffer wordt van overvallers. In dit geval wordt de simkaart hoogstwaarschijnlijk uit de telefoon verwijderd, dus pogingen om deze te bellen leiden tot niets. Als u zich in deze situatie bevindt zonder tijd te verspillen, neem dan contact op met de politie.

Stap 3

Schrijf bij de politie een verklaring over het verlies van een mobiele telefoon. Als u de IMEI van uw telefoon weet, vergeet deze dan niet te vermelden. De IMEI van de telefoon is een internationale identificatiecode voor mobiele apparatuur die tijdens de fabricage in de fabriek aan de telefoon wordt toegewezen. IMEI bestaat uit vijftien cijfers en blijft ongewijzigd, ongeacht welke simkaart zich momenteel op de mobiele telefoon bevindt. Daarom, als u de IMEI kent, kunt u met behulp van speciale technologieën de locatie van de telefoon met een nauwkeurigheid van enkele meters berekenen en gegevens krijgen over de eigenaar van de simkaart die zich op dat moment in de telefoon bevindt.

Stap 4

Als je aangifte hebt gedaan op de dag dat de mobiele telefoon verloren is gegaan en de IMEI hebt opgegeven, zal de politie hem waarschijnlijk kunnen vinden. Als u de IMEI van de telefoon niet kent, of als u de toepassing heeft "vertraagd", zal de kans om de telefoon te vinden tot bijna nul dalen.

Aanbevolen: