Hoe Een Starter Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Starter Aan Te Sluiten
Hoe Een Starter Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Starter Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Starter Aan Te Sluiten
Video: Hoe werkt een startmotor - een 'luie' startmotor repareren 2024, Mei
Anonim

Een magnetische starter is een apparaat dat is ontworpen voor afstandsbediening van verschillende vermogensbelastingen, bijvoorbeeld elektromotoren, elektrische verwarmingsapparaten, krachtige lampen.

Hoe een starter aan te sluiten
Hoe een starter aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Gebruik het volgende schema om een onomkeerbare magnetische starter aan te sluiten. Figuren a en b tonen het schema en bedradingsschema's voor het aansluiten van de starter. Dit apparaat is ontworpen om een asynchrone elektromotor aan te sturen. De grenzen van het apparaat zijn aangegeven met een stippellijn

Hoe een starter aan te sluiten
Hoe een starter aan te sluiten

Stap 2

Schakel de magneetstarter in volgens het schema, sluit hiervoor de KM-contactor en de drie hoofdmaakcontacten aan. Sluit vervolgens de hoofdcircuits aan waarin de motorstroom vloeit. In het diagram zijn ze aangegeven met dikke lijnen. De spoelvoedingscircuits zijn aangegeven met een dunne lijn.

Stap 3

Druk op de startknop om de motor in te schakelen. In dit geval moet er een stroom door het circuit van de startspoel vloeien en moet het anker naar de kern worden aangetrokken. Daarna sluiten de hoofdcontacten van het voedingscircuit van de motor. Tegelijkertijd wordt contact 3 - 5 gesloten, waardoor er een voedingscircuit voor de spoel ontstaat.

Stap 4

Laat daarna de "Start"-knop los, de startspoel moet inschakelen met zijn eigen hulpcontact. Dit wordt een zelfvergrendelend circuit genoemd. Nadat de spanning is hersteld, drukt u opnieuw op de knop "Start".

Stap 5

Sluit de omkeerstarter aan als de motor twee draairichtingen gebruikt. Volg hiervoor het tweede diagram. Om de draairichting om te keren, keert u de faserotatievolgorde van de wikkeling om. Deze starter maakt gebruik van twee magneetschakelaars, namelijk KM1 en KM2.

Stap 6

Zorg voor een blokkeercircuit om kortsluiting te voorkomen. Om de betrouwbare werking van het circuit te garanderen, moet u ervoor zorgen dat de KM1-contacten worden geopend voordat de KM2-hulpcontacten worden gesloten, gebruik hiervoor de positieaanpassing van de hulpcontacten, die zich langs het anker bevinden.

Aanbevolen: