Hoe Apple Galaxy-verkopen Verbood

Hoe Apple Galaxy-verkopen Verbood
Hoe Apple Galaxy-verkopen Verbood

Video: Hoe Apple Galaxy-verkopen Verbood

Video: Hoe Apple Galaxy-verkopen Verbood
Video: Apple подал в суд на Samsung 2024, Mei
Anonim

Vertegenwoordigers van Apple zijn al lang in oorlog met Samsung en beschuldigen hen van illegaal gebruik van patenten. De juridische claim van Apple om de verkoop van de Galaxy Tab 10 te verbieden werd goedgekeurd, gevolgd door een verbod op de verkoop van de Samsung Galaxy Nexus-smartphone in de Verenigde Staten.

Hoe Apple Galaxy-verkopen verbood
Hoe Apple Galaxy-verkopen verbood

Volgens The Wall Street Journal was dit de eerste keer dat Apple zoiets op de Amerikaanse markt deed, daarvoor moest het bedrijf vergelijkbare verboden alleen in andere landen bereiken. Het verbod op de productie en verkoop van de Galaxy Tab 10.1 en elk soortgelijk apparaat blijft van kracht tot de opening van de hoorzitting op 30 juli. Apple zal echter eerst een borgsom van meer dan $ 2,5 miljoen moeten storten. Dit bedrag zal aan Samsung worden overgemaakt als in de loop van de procedure de onschuld van het Koreaanse bedrijf aan het licht komt.

Apple klaagt Samsung aan voor het schenden van een patent op een tabletontwerp dat de achter-, voor- en zijranden van een iPad-achtig apparaat omlijnt. Afgelopen april diende Apple voor het eerst soortgelijke aanklachten in tegen een concurrent.

Analisten wijzen erop dat deze beslissing waarschijnlijk geen invloed zal hebben op het verloop van ongeveer dertig procedures over octrooikwesties tussen de twee bedrijven en de inkomsten van Samsung. Ondanks dat het Koreaanse bedrijf verschillende tablets op de Amerikaanse markt levert, zijn hun verkoopvolumes beduidend lager dan die van Apple's iPad.

Samsung haalt meer inkomsten uit smartphones en tv's. Onlangs eiste Apple echter ook een verbod op de verkoop van Samsung's nieuwe vlaggenschip-smartphone, de Galaxy S III. Daarvoor slaagde Apple erin de acceptatie in de VS van smartphones door het Taiwanese bedrijf HTC, dat het ook beschuldigt van illegaal gebruik van zijn eigen technologielijn, uit te stellen.

In september 2011 zorgde Apple voor een verbod op de verkoop van Galaxy Tab 10.1 in Duitsland.

Aanbevolen: