Wat Apple Deed Om Galaxy Te Verbieden

Wat Apple Deed Om Galaxy Te Verbieden
Wat Apple Deed Om Galaxy Te Verbieden

Video: Wat Apple Deed Om Galaxy Te Verbieden

Video: Wat Apple Deed Om Galaxy Te Verbieden
Video: iphone 13 mini vs samsung s21 pubg test /#shot #pubg #game #mobile 2024, Mei
Anonim

Het Amerikaanse bedrijf Apple en het Zuid-Koreaanse Samsung zijn twee technologische giganten van de moderne computerindustrie, die tot voor kort wederzijds voordelig samenwerkten. Apple-apparaten gebruiken nog steeds Samsung-processors en RAM, maar er liep duidelijk een zwarte kat tussen de bedrijven. De reden was de directe concurrentie tussen de twee giganten op de markt voor mobiele apparaten, waarin de Amerikanen ook besloten om juridische hefboomwerking te gebruiken.

Wat Apple deed om Galaxy te verbieden
Wat Apple deed om Galaxy te verbieden

Het bedrijf, met hoofdkantoor in Cupertino, Californië, spant rechtszaken aan bij rechtbanken over de hele wereld en eist een verbod op de verkoop van Samsungs nieuwste generatie mobiele apparaten. In feite zijn de beweringen van Apple dat het Koreaanse bedrijf ontwerpelementen voor de behuizing, software-graphics en verpakking gebruikt die erg lijken op degene die wordt gebruikt door het in Cupertino gevestigde bedrijf. Volgens Amerikanen misleidt dit kopers en maakt het misbruik van de gevestigde reputatie van mobiele iPad- en iPhone-apparaten en schendt het intellectuele eigendomsrechten. Samsung dient op zijn beurt tegenvorderingen in en deze patentoorlog, die al bijna drie dozijn patenten heeft gekend, gaat met wisselend succes door.

Een rechtbank in Californië oordeelde in het voordeel van Apple en legde een verbod op op de verkoop van Galaxy Tab 10.1-tablets in het land tot het einde van de procedure. In een soortgelijke rechtszaak die door de Amerikanen bij een Nederlandse rechtbank was aangespannen, waren er 10 claims, waarvan de rechter 9 verwierp, waarbij alleen de beschuldiging van het kopiëren van het interfaceontwerp werd aanvaard. Maar dit bleek voldoende om de verkoop van het nieuwe Samsung toestel in Nederland op te schorten.

Colin Briss, rechter van het Engelse Hooggerechtshof oordeelde dat Samsung geen Britse wetten heeft overtreden en beval Apple om een verklaring op de Engelse versie van de website te plaatsen. De Engelsman vatte zijn beslissing samen in de zin dat Samsung helemaal niet zo cool is als Apple, dus niemand wordt misleid door zijn uiterlijk, zoals Apple beweert. Kort na deze beslissing bevestigde een rechtbank in Düsseldorf, Duitsland, dat het verbod op de verkoop van Galaxy Tab 7.7, dat al van kracht is in Duitsland, van kracht moet blijven. Bovendien moet het worden uitgebreid tot alle 27 staten van de Europese Unie. Vreemd genoeg gaat de verkoop van de veel populairdere Galaxy Tab 10 door in dit land.

Aanbevolen: