Waarom Galaxy Tab Niet Te Koop Is In Amerika

Waarom Galaxy Tab Niet Te Koop Is In Amerika
Waarom Galaxy Tab Niet Te Koop Is In Amerika

Video: Waarom Galaxy Tab Niet Te Koop Is In Amerika

Video: Waarom Galaxy Tab Niet Te Koop Is In Amerika
Video: Samsung Galaxy Tab S7: честный обзор! 2024, April
Anonim

De volgende fase van de patentoorlog, ingezet door Apple, was het verbod op de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 10.1 tabletcomputer in de Verenigde Staten. Eerder werd dit toestel al uit de distributie gehaald in Duitsland. Vertegenwoordigers van Apple waren op hun beurt van plan om in de hele Europese Unie beperkingen op te leggen.

Waarom Galaxy Tab niet te koop is in Amerika
Waarom Galaxy Tab niet te koop is in Amerika

Apple begon in 2010 actief een patentoorlog te voeren. Gedurende deze periode werd een groot aantal claims ingediend tegen grote concurrenten. Experts zeggen dat dergelijke acties van het bedrijf gericht zijn op het verminderen van het aantal verkopen van apparaten met verschillende versies van het Google Android-besturingssysteem.

In 2011 spande Apple een rechtszaak aan tegen de hele Galaxy Tab-productlijn. De advocaten eisten een verbod op de verkoop van alle producten van deze serie in de landen van de Europese Unie. Na een langdurige procedure werd besloten de distributie van enkele Samsung Galaxy-modellen in Duitsland op te schorten.

De Samsung Galaxy Tab 10.1 is momenteel niet te koop in de VS. Het is belangrijk op te merken dat dit verbod niet van toepassing is op andere producten in de serie. Dit betekent dat de bijgewerkte Samsung Galaxy Tab 2 zowel in de VS als in Duitsland met succes kan worden gekocht.

De meeste claims tegen Samsung komen erop neer dat de Galaxy-productlijn erg lijkt op de iPhone en iPad. In dit geval hebben we het niet over het illegale gebruik van patenten die niet van de Zuid-Koreaanse reus zijn. Vertegenwoordigers van Apple geloven gewoon dat de Galaxy Tab-apparaten een "blinde kopie" zijn van de iPad-tablet.

Een interessant feit is dat de Galaxy tablet computers de belangrijkste concurrenten van de iPad zijn. Tegelijkertijd heeft de groei van de verkoop van smartphones uit de Galaxy-serie een negatieve invloed op de distributie van de nieuwe versie van de iPhone. Als Apple de meeste van zijn octrooiclaims voor de rechtbank kan winnen, zal het een aanzienlijk voordeel hebben bij het opstellen van wederzijdse licentieovereenkomsten. Hierdoor kan het bedrijf meer royalty's ontvangen voor het gebruik van gepatenteerde technologieën.

Aanbevolen: