Waarom Galaxy-tablets Zijn Verboden

Waarom Galaxy-tablets Zijn Verboden
Waarom Galaxy-tablets Zijn Verboden

Video: Waarom Galaxy-tablets Zijn Verboden

Video: Waarom Galaxy-tablets Zijn Verboden
Video: 10 причин не покупать Samsung Galaxy Tab S7 + 2024, Mei
Anonim

De Samsung Galaxy Tab 10.1 tabletcomputers met Google Android zijn verboden voor verkoop in de VS en de EU. Deze rechterlijke uitspraak is gedaan naar aanleiding van de confrontatie tussen Apple en Samsung.

Waarom Galaxy-tablets zijn verboden
Waarom Galaxy-tablets zijn verboden

In 2010 spande Apple een rechtszaak aan tegen het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung Electronics, dat het beschuldigde van het gebruik van zijn gepatenteerde technologieën en het kopiëren van verschillende elementen van de gebruikersinterface en het ontwerp van Apple-apparaten op basis van iOS. Deze elementen worden volgens Apple gebruikt in mobiele apparaten van Samsung, waaronder de Galaxy Tab-tablets.

In 2011 heeft de regionale rechtbank van Düsseldorf in de EU een uitspraak gedaan die bindend is voor alle EU-landen behalve Nederland. Volgens hem had de tablet in de hele Europese Unie uit de handel moeten worden genomen totdat er een andere beslissing was genomen. Het resultaat van een lange procedure in september 2011 was een verbod op de distributie van sommige Galaxy-modellen alleen in Duitsland.

In juni 2012 besliste een rechtbank in Californië om de verkoop van tablets in de Verenigde Staten tijdelijk te verbieden. Er werden argumenten aangevoerd dat de Galaxy Tab 10.1 niet alleen de interface kopieert, maar zelfs de dozen van de producten van het Amerikaanse bedrijf. Het Zuid-Koreaanse bedrijf geeft echter niet op en gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank.

Apple verzet zich niet alleen tegen Samsung, maar ook tegen andere bedrijven die volgens haar zijn gepatenteerde technologieën kopiëren. Nu al dergelijke apparaten zijn verboden, zullen haar plannen voor het verlenen van licenties realistischer worden. Cross-licensing omvat het delen van gepatenteerde technologieën tussen bedrijven. In dit geval ontvangt Apple meer patentroyalty's.

Sommige experts zijn van mening dat dergelijke acties van Apple voornamelijk gericht zijn tegen de verspreiding van apparaten die draaien op het Google Android-besturingssysteem. Een andere reden is misschien dat Galaxy-tablets rivalen zijn van iPads.

Opgemerkt moet worden dat het verkoopverbod niet geldt voor de Samsung Galaxy Tab 2, een ander product uit de Samsung-lijn.

Aanbevolen: