Voor- En Nadelen Van Beschermglas Voor Een Smartphonescherm

Inhoudsopgave:

Voor- En Nadelen Van Beschermglas Voor Een Smartphonescherm
Voor- En Nadelen Van Beschermglas Voor Een Smartphonescherm

Video: Voor- En Nadelen Van Beschermglas Voor Een Smartphonescherm

Video: Voor- En Nadelen Van Beschermglas Voor Een Smartphonescherm
Video: Hoe plak je een screenprotector 2024, April
Anonim

Bescherming van het smartphonescherm is erg belangrijk, omdat het het glas van de telefoon is dat als eerste te lijden heeft - van de val van de gadget of bij het dragen zonder hoes.

Voor- en nadelen van beschermglas voor een smartphonescherm
Voor- en nadelen van beschermglas voor een smartphonescherm

Wanneer u zelfs een goedkope smartphone koopt, is het de moeite waard om accessoires te kopen om deze tegen schade te beschermen. Het is vooral noodzakelijk om het smartphonescherm te beschermen, want als het beschadigd is, wordt ons de mogelijkheid ontnomen om het apparaat te gebruiken.

Om het smartphonescherm te beschermen, kopen de meesten van ons een speciale film. En dit is de juiste aankoop, het scherm in de beschermfolie is minder bekrast, het risico op breuk wordt ook verminderd. Maar er is nog een ander type schermbeschermer: glas.

Voordelen van beschermglas:

- De weerstand tegen mechanische schade is veel hoger dan die van films. Je kunt zelfs proberen om glas van de hoogste kwaliteit te krassen met een mes of schaar, en er zullen geen sporen op zitten. Bovendien vermindert het beschermende glas het risico op beschadiging van het scherm door schokbelasting aanzienlijk.

- Het beschermglas gaat veel langer mee dan de beschermfolie.

- Beschermend glas houdt veel beter vast dan vergelijkbare film.

Nadelen van beschermglas:

- De prijs voor dergelijk glas is hoger dan voor film, maar de film zal vaker moeten worden vervangen, wat de kosten ervan verhoogt.

- Het beschermende glas vermindert de gevoeligheid van de schermsensor van de telefoon enigszins, maar bij dure smartphones is dit effect minder uitgesproken.

- De dikte van de telefoon na het lijmen van het glas zal meer zijn dan de dikte van de telefoon met de film.

Wat te kiezen - glas of film?

Naar mijn mening, als een toename van de algehele dikte van de smartphone niet fundamenteel voor de gebruiker is (en het is niet groot) en een lichte afname van de sensorgevoeligheid, is het de moeite waard om glas te kiezen, omdat het het apparaat veel beter beschermt tegen mechanische schade.

Aanbevolen: