Hoe De Voeding Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Voeding Schoon Te Maken?
Hoe De Voeding Schoon Te Maken?

Video: Hoe De Voeding Schoon Te Maken?

Video: Hoe De Voeding Schoon Te Maken?
Video: Voeding bij Darmklachten en PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) 2024, Mei
Anonim

Als er bij het aanzetten van de computer iets in de voeding klopt en rammelt, betekent dit dat deze schoongemaakt moet worden. Stof dat zich ophoopt op de bladen van de koeler verandert van gewicht, waardoor de rotor losraakt en geleidelijk uitvalt. Als gevolg hiervan moet u de voeding wijzigen. Om dit te voorkomen, moet u de voedingseenheid periodiek reinigen.

Hoe de voeding schoon te maken?
Hoe de voeding schoon te maken?

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - machineolie of ander smeermiddel.

instructies:

Stap 1

Verwijder het deksel van de bovenkant van de voeding. Draai hiervoor de 4 schroeven los met een kruiskopschroevendraaier.

Stap 2

Als zich een grote hoeveelheid stof heeft opgehoopt op de achterkant van de hoes, moet deze worden schoongemaakt. Doet u dit niet, dan zal dit stof terugzakken op de koeler. Het is raadzaam om het metalen oppervlak af te vegen met een droge doek.

Stap 3

Nadat u vanaf de zijwand toegang heeft gekregen tot de PSU zelf, draait u 4 extra schroeven op de hoeken van de koeler los. Hierdoor kunt u het bord verwijderen en een betere reiniging uitvoeren. Onder de ventilator hoopt zich een grote hoeveelheid stof op, die ook moet worden schoongemaakt.

Stap 4

Verwijder het bord door nog 4 schroeven op de onderwand los te draaien (indien aanwezig). Maak de behuizing stofvrij.

Stap 5

Neem een koeler. Het meeste stof hoopt zich daarop op. Verwijder eventueel extern stof en verwijder vervolgens de beschermende sticker op een van de zijkanten. Als er een speciale rubberen plug is die toegang tot het ventilatormechanisme verhindert, moet deze ook worden verwijderd. Trek de plastic ring er voorzichtig uit.

Stap 6

Verwijder al het stof dat u vindt, waardoor het moeilijk is om de koeler te draaien. Breng vet aan op de rotoras om het draaien te vergemakkelijken.

Stap 7

Installeer het bord en de koeler terug. De ventilator wordt op de blazer geplaatst, dus de rotor moet zich in de behuizing bevinden en de sticker moet dichter bij de muur zijn.

Stap 8

Schroef de bovenklep voorzichtig vast. De randen moeten in de groeven van de voedingskast passen en de draden mogen niet worden afgekneld. Plaats de voeding in de computer en controleer de koeler op werking.

Aanbevolen: