Hoe De Bitdiepte Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Bitdiepte Te Controleren?
Hoe De Bitdiepte Te Controleren?

Video: Hoe De Bitdiepte Te Controleren?

Video: Hoe De Bitdiepte Te Controleren?
Video: What is a 8-bit or 10-bit image? Bit Depths EXPLAINED! 2024, April
Anonim

Met de komst van 64-bits processors begonnen gebruikers die de technische subtiliteiten nog lang niet begrepen, het probleem van incompatibiliteit van sommige programma's met het besturingssysteem dat op de computer was geïnstalleerd, onder ogen te zien. Er worden nu inderdaad besturingssystemen uitgebracht voor zowel computers met 32-bits processors als met 64-bits processors, en er zijn toepassingen ontwikkeld die rekening houden met een of ander bit.

Hoe de bitdiepte te controleren?
Hoe de bitdiepte te controleren?

instructies:

Stap 1

Er zijn eigenlijk twee opties om de processorbitcapaciteit te bepalen zonder de computer te demonteren (en het is onwaarschijnlijk dat iemand deze nodig heeft): gebruik standaard Windows-tools of speciale programma's van derden. De eerste optie is geschikt als u alleen de bitdiepte (32 of 64) wilt begrijpen en de tweede - als u daarnaast geïnteresseerd bent in andere technische details van de "vulling" van uw computer.

Stap 2

Dus de eerste manier. De makkelijkste. Zoek het pictogram "Deze computer" (of "Computer") op het bureaublad, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de opdracht "Eigenschappen" in het contextmenu dat verschijnt. Er wordt een venster geopend waarin onder meer informatie over de computer wordt weergegeven, evenals het bit van de processor.

Stap 3

Methode twee. Iets moeilijker. Download en installeer het CPU-Z- of AIDA 64-programma op uw computer (ontwikkelaarssites: www.cpuid.com en www.lavalys.com). Na het starten van het CPU-Z-programma, ziet u op het tabblad CPU informatie over de processorbitness. In het AIDA 64-programma kunnen deze gegevens worden bekeken in het menu "Computer", "Moederbord", "CPU".

Aanbevolen: