Hoe Maak Je Een Toetsenbord?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Toetsenbord?
Hoe Maak Je Een Toetsenbord?

Video: Hoe Maak Je Een Toetsenbord?

Video: Hoe Maak Je Een Toetsenbord?
Video: .Build - Maak je eigen toetsenbord - Zelf een 60%-keyboard bouwen 2024, April
Anonim

Als je een fan bent van 's nachts zitten en spelen in volledige duisternis, of vaak 's nachts op een computer werkt, dan zou je geïnteresseerd moeten zijn in het proces van het vormen van het toetsenbord, waarmee je het toetsenbord kunt laten gloeien.

hoe maak je een toetsenbord?
hoe maak je een toetsenbord?

Het is nodig

Superlijm, "Moment" of iets anders dat plastic lijmt, kleine clips, een flexibel neonsnoer met een spanning van 9V en een lengte van 3m, in feite het toetsenbord

instructies:

Stap 1

Merk op dat flexibele neon veel zoemt. Dit kan voor sommige gebruikers zorgen baren. Hoewel als de computer meer dan één ventilator heeft, het gezoem van neon niet vervelend zal zijn. Daarnaast is de ruis afhankelijk van de spanning van de neon (meer spanning, meer ruis). We nemen neon op 9V.

Stap 2

Onze belangrijkste taak zal zijn om flexibel neon in het toetsenbord tussen de knoppen te leggen, zodat het langs de contour over het hele toetsenbord gaat. Het grootste deel van het toetsenbord wordt in ieder geval verlicht door neon.

Stap 3

Buig de randen van de toetsenbordafdekking aan de achterkant voordat u de "achtergrondverlichting" legt. Dit moet gebeuren op plaatsen waar neon langskomt. Als we dit niet van tevoren regelen, klikt de toetsenbordcover niet op zijn plaats.

Stap 4

Nu beginnen we met het leggen van het flexibele neonkoord. Onderweg moet je het met lijm op het bord lijmen. Het is voldoende om dit met een paar knoppen te doen.

Stap 5

Nadat we de neon hebben gelegd, boren we een gat aan de achterkant van ons toetsenbord om de stroomdraad van de "achtergrondverlichting" naar buiten te brengen. Als de achterkant van het toetsenbord hol is, kan daar een omvormer of batterijpakket worden geplaatst om het neonsnoer van stroom te voorzien. Of u kunt de draad verlengen en aansluiten op de draad van ons toetsenbord, en de voeding ergens in de systeemeenheid installeren.

Stap 6

Een batterijgevoede omvormer zorgt ervoor dat de neon op een gewone 9 volt batterij kan werken. Als er geen batterijen zijn of als u deze niet wilt vervangen, kunt u zich redden met een transformator die aan de ene kant is aangesloten op een speciale poort in de omvormer en aan de andere kant op een gewoon stopcontact. De transformator is te koop op de radiomarkt of bij een kringloopwinkel. Hiermee kunnen we de spanning uit verschillende waarden tegelijk selecteren, beginnend met 3V en eindigend met 12V. Zo kunnen we de helderheid van de achtergrondverlichting en de ruis van de neon aanpassen. U kunt de spanning zelfs schakelen als de neon werkt. De set moet, samen met de transformator, verschillende stekkers voor verschillende soorten stopcontacten bevatten. De juiste stekker kiezen en genieten van de prachtige verlichting.

Aanbevolen: