Hoe Te Betalen Voor Elektriciteit Via De Terminal

Inhoudsopgave:

Hoe Te Betalen Voor Elektriciteit Via De Terminal
Hoe Te Betalen Voor Elektriciteit Via De Terminal

Video: Hoe Te Betalen Voor Elektriciteit Via De Terminal

Video: Hoe Te Betalen Voor Elektriciteit Via De Terminal
Video: Hoe triac te controleren 2024, April
Anonim

Op dit moment kunt u via alle hoofdterminals betalen voor nutsvoorzieningen en elektriciteit. Dit bespaart u vervelende wachtrijen bij de spaarbank, aangezien er veel betaalautomaten zijn en u op elk moment kunt betalen.

Hoe te betalen voor elektriciteit via de terminal
Hoe te betalen voor elektriciteit via de terminal

Het is nodig

  • Betaalterminal;
  • Ontvangst met details;
  • Contant geld.

instructies:

Stap 1

Om een betaling uit te voeren, moet u de gewenste optie op het terminalscherm selecteren. Selecteer eerst het item "Nutsvoorzieningen" of "Nutsvoorzieningen" (afhankelijk van het type terminal) en selecteer vervolgens uw energiebedrijf. Voor Moskou is dat Mosenergosbyt, in andere regio's zijn eigen energiebedrijven. Als u niet precies weet welk bedrijf uw huis bedient, hoeft u zich geen zorgen te maken - de naam moet op de bon worden vermeld.

Stap 2

Vervolgens moet u het rekeningnummer invoeren. Het staat op de bon. Pas op dat u geen fouten maakt, want het nummer is lang. Het is het beste om het nogmaals te controleren, om uw geld niet aan een andere persoon te "doneren". Vervolgens moet u de PP-code invoeren - deze staat in de rechterbovenhoek van de bon, deze bestaat uit drie cijfers.

Stap 3

Nadat u het rekeningnummer en de PP-code heeft ingevoerd en op de knop "Volgende" heeft gedrukt, verschijnt een venster voor het selecteren van het betalingsbedrag op het scherm. Vul in dit venster ofwel het nummer in dat op de bon staat, ofwel het bedrag dat u berekend heeft op basis van de meterstand. Onthoud dat het apparaat, in tegenstelling tot de baliemedewerker bij Sberbank, geen munten accepteert en geen wisselgeld geeft, dus het bedrag moet een veelvoud van tien roebel zijn. Als u er zeker van bent dat alles correct is, klikt u op de knop "Volgende".

Stap 4

Nu zou het venster "betalingsbedrag" op het scherm moeten verschijnen. Al het gestorte geld wordt erin weergegeven, rekening houdend met de eventuele commissie. Er is geen commissie in Sberbank-betaalterminals, merkterminals van energieverkoopbedrijven, evenals in Qiwi- en CyberPlat-terminals, in andere is het aanwezig en wordt het onderaan het venster "betalingsbedrag" aangegeven. Als de commissie te hoog is en niet bij u past, weet u dit voordat u geld stort en kunt u de operatie annuleren. Als alles in orde is, voer dan rekeningen van de rekeningacceptor in totdat u een cijfer krijgt dat gelijk is aan het bedrag dat u eerder in het selectievenster voor het betalingsbedrag hebt ingevoerd. Klik vervolgens op de knop "betalen" en wacht tot de bon is afgedrukt.

Aanbevolen: