Nokia Inschakelen Zonder Aan/uit-knop

Inhoudsopgave:

Nokia Inschakelen Zonder Aan/uit-knop
Nokia Inschakelen Zonder Aan/uit-knop

Video: Nokia Inschakelen Zonder Aan/uit-knop

Video: Nokia Inschakelen Zonder Aan/uit-knop
Video: Nokia 216 power button solution (RM-1188) | Pardeep Electronics 2024, Mei
Anonim

Nokia-telefoons hebben een aan / uit-knop, meestal aan de bovenkant van de behuizing. Heel vaak wordt het naar binnen geduwd, crasht het of stopt het gewoon met werken. In dit geval is het mogelijk om de telefoon op verschillende manieren aan te zetten.

Nokia inschakelen zonder aan/uit-knop
Nokia inschakelen zonder aan/uit-knop

Noodzakelijk

  • - pincet;
  • - dunne niet-geïsoleerde draden;
  • - dunne schroevendraaiers;
  • - een soldeerbout met een dunne punt;
  • - soldeervloeimiddel;
  • - een lamp met een vergrootglas.

instructies:

Stap 1

Gebruik een pincet of een ander scherp voorwerp om de niet-werkende knop van de telefoonhoes te verwijderen. Schijn met een zaklamp of lamp op het gat in de behuizing. U ziet een rechthoekig gedeelte van het bord dat overeenkomt met de grootte van de knop en 2 pinnen aan elke kant ervan. Gebruik een dunne draad, naald of pin om elk paar zijcontacten te sluiten. Pas op dat u de naald of pin niet in het gat duwt, anders beschadigt u de pinnen eronder. Schakel daarna de telefoon niet uit en laat de batterij niet helemaal leeglopen.

Stap 2

Als u de knop niet kunt verwijderen, verwijder dan het telefoonhoesje. Gebruik hiervoor speciale dunne schroevendraaiers om alle bouten los te draaien en til vervolgens voorzichtig het achterpaneel op. Verwijder de vastzittende knop.

Stap 3

Neem een soldeerbout met dunne punt. Steek de stekker in een stopcontact. Dompel de verwarmde punt in de soldeervloeistof. Verlicht het bord voor een betere zichtbaarheid met een speciale lamp die is uitgerust met een vergrootglas. Pak de knoop met een pincet. Soldeer het aan de pinnen op het bord. Bij het solderen de knop en het bord niet oververhitten, anders kunnen ze smelten. Laat geen jumpers tussen contacten.

Stap 4

Als je geen soldeerbout en vloeimiddel hebt, sluit dan gewoon de contacten van de uitschakelknop met een dun metalen voorwerp op dezelfde manier als beschreven in de eerste stap. Houd bij het sluiten de batterij met één hand vast, zodat deze er niet uit valt en de telefoon niet weer uitschakelt.

Stap 5

Plaats het achterpaneel terug en draai alle bouten vast.

Stap 6

Als de uitschakelknop verloren gaat, soldeer dan dunne draden aan een paar zijcontacten op het bord. Hun lengte moet 10-15 mm zijn. Leid de bedrading buiten de behuizing. Plaats het achterpaneel en draai de bouten vast. Om de telefoon aan te zetten, hoeft u alleen maar de gesoldeerde draden kort te sluiten.

Stap 7

Als pogingen om de telefoon zelf aan te zetten niet succesvol zijn, neem dan contact op met een servicecentrum of reparatiewerkplaats.

Aanbevolen: