Hoe Is De Telefoon Ontstaan?

Inhoudsopgave:

Hoe Is De Telefoon Ontstaan?
Hoe Is De Telefoon Ontstaan?

Video: Hoe Is De Telefoon Ontstaan?

Video: Hoe Is De Telefoon Ontstaan?
Video: Hoe werkt een touchscreen? | Vragen van Kinderen 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig hebben zelfs kinderen mobiele telefoons en het is moeilijk om je een leven zonder voor te stellen. En ooit konden mensen alleen maar dromen van een tool waarmee ze gemakkelijk konden communiceren met dierbaren die in een andere stad of een ander land woonden. Er waren ook mensen die probeerden deze droom waar te maken.

Hoe is de telefoon ontstaan?
Hoe is de telefoon ontstaan?

De eerste pogingen om de telefoon uit te vinden

De transmissie en ontvangst van geluiden door moderne telefoons vindt plaats via elektromagnetische signalen. De eerste instrumenten waren mechanisch en hadden een direct akoestisch kanaal, ze werkten op basis van het principe van voortplanting van geluidstrillingen in een continu medium, in dit geval lucht.

Pogingen om een middel voor spraakcommunicatie uit te vinden waren vele eeuwen geleden. "Rope phone", waarbij twee membranen met een touwtje of draad met elkaar verbonden waren, is al heel lang bekend.

Voor het eerst werd het woord "telefoon" gebruikt door Charles Boursel, vice-inspecteur van de Parijse telegraaf en werktuigbouwkundig ingenieur. Hij kwam op het idee van telefonie en beschreef in 1854 in zijn proefschrift het principe van de telefoon. Maar in de praktijk realiseerde hij zijn idee niet.

De Duitser Johann Philip Reis ontwierp in 1861 het Telephon-apparaat, dat menselijke spraak en muziektonen via draden kon verzenden. Het was uitgerust met een galvanische batterij als stroombron, een luidspreker en een microfoon.

De uitvinding van de eerste volwaardige telefoon

In 1871 vroeg de Italiaans-Amerikaanse wetenschapper Antonio Meucci patent aan op een apparaat dat hij in 1860 uitvond, de Telectrophon. Meucci leerde over de mogelijkheid om geluidstrillingen om te zetten in elektrische impulsen en bij toeval stem over een afstand over te dragen via draden. Hij oefende geneeskunde met behulp van zijn elektrische generator. Op een dag hoorde hij de stem van een patiënt uit een andere kamer met draden aan zijn lippen. Dus de uitvinder realiseerde zich dat elektrische stroom geluid over een afstand kan overbrengen. Door de machinaties van een groot bedrijf en geïnteresseerden kreeg hij echter niet op tijd een octrooi op zijn uitvinding.

Maar Alexander Bell patenteerde in 1876 een telefoon die de "sprekende telegraaf" werd genoemd. Zijn buis kon menselijke spraak ontvangen en verzenden. De bel werd iets later, in 1878, uitgevonden door een collega Bella Watson. De oproep werd gedaan met behulp van een fluitje in de hoorn, maar dit mechanisme was beperkt tot een bereik van 500 meter. Bell's apparaat werd in juni 1876 in Philadelphia getoond op de World Electrotechnical Exhibition.

Alexander Bell wordt al meer dan een eeuw officieel beschouwd als de uitvinder van de telefoon. Op 11 juni 2002 werd de Italiaan Antonio Meucci niettemin erkend als de uitvinder van dit communicatiemiddel, wat werd vastgelegd in de resolutie van het Amerikaanse congres.

Sinds het begin van de 20e eeuw zijn telefoonlijnen in de wereld voortdurend in ontwikkeling, ook internationaal.

Aanbevolen: