Hoe Diefstal Van E-tickets Te Voorkomen?

Inhoudsopgave:

Hoe Diefstal Van E-tickets Te Voorkomen?
Hoe Diefstal Van E-tickets Te Voorkomen?

Video: Hoe Diefstal Van E-tickets Te Voorkomen?

Video: Hoe Diefstal Van E-tickets Te Voorkomen?
Video: Haal het uit je portemonnee zodat je altijd geld hebt 2024, Mei
Anonim

De verkoop van tickets voor verschillende evenementen wordt, net als veel andere soorten diensten, geleidelijk omgezet in elektronische vorm. En oplichters slapen niet, ze leerden heel snel elektronische tickets te vervalsen. Hoe kunt u uzelf beschermen tegen dergelijke diefstal?

Hoe u uw e-ticket kunt beveiligen
Hoe u uw e-ticket kunt beveiligen

Tegenwoordig is het erg handig om tickets via internet te kopen. Het is niet nodig om ergens heen te gaan, in de rij te staan of op een koerier te wachten, te betalen voor bezorgdiensten, reserveringen, bovendien, wanneer u online een kaartje koopt, kunt u veilig de plaats en tijd van de show kiezen en de felbegeerde pas krijgen om de gewenste voorstelling per e-mail.

Wat ook prettig is, is dat een modern elektronisch ticket niet kan worden verloren of gescheurd, vergeten aan de kassa of thuis. Hoewel, de eerste is al fout. Een zeer veel voorkomende fraude houdt juist verband met de diefstal van elektronische tickets.

Hoe werkt een e-ticket?

Nadat het ticket is betaald, wordt een unieke barcode opgeslagen in de database van de organisator, die vóór verzending door de controller wordt gescand. Als iemand een foto kan maken van de barcode van het ticket voordat je de zaal betreedt, kan diegene ook een geldig ticket hebben en kan degene die het ticket het eerst bij de ingang laat zien naar het concert gaan.

Wat doet een oplichter om een kaartje te stelen?

Als je op sociale netwerken opschept dat je naar een langverwacht concert of optreden gaat en foto's van tickets plaatst, loop je het risico dat een fraudeur van je foto de streepjescode van het ticket kan kopiëren. Zelfs als de foto niet van erg goede kwaliteit was, kun je na verwerking in een grafische editor een redelijk duidelijk beeld krijgen van de streepjescode, wat in feite een pass is.

Waarom worden tickets gestolen?

De fraudeur gaat niet zelf naar de show. Om het geld te ontvangen, verkoopt hij het ticket gewoon met korting door.

Uit het bovenstaande kunnen we concluderen dat je geen foto's van tickets op internet mag plaatsen. Als je wilt pronken met een blij wachten, post dan een foto van de ster die je wilt zien of een poster voor de show.

Aanbevolen: