Luidsprekers Repareren

Luidsprekers Repareren
Luidsprekers Repareren

Video: Luidsprekers Repareren

Video: Luidsprekers Repareren
Video: Voice Speaker repair, electronics 2024, Mei
Anonim

Ieder van ons waardeert en houdt van ons stereosysteem. En het meest onaangename is wanneer een kolom faalt. Ik wil niet alle akoestiek veranderen, maar zonder één speaker is het effect niet hetzelfde. Welnu, in dit geval moet je een soldeerbout, een schroevendraaier nemen en beginnen met het repareren van het deel van het systeem dat weigert te werken.

Luidsprekers repareren
Luidsprekers repareren

Vaker wel dan niet, ligt het probleem in het hart van de spreker, in zijn dynamiek. Om een luidspreker met een luidsprekerdefect te repareren, moet u weten wat het is. Er kunnen meerdere opties zijn:

  • condensaat op het membraan;
  • puin tussen de magneet en de spoel;
  • een uitbarsting van draden op de diffuser;
  • demagnetiseren van magneten;
  • schending van de vorm van het membraan.

In elk geval is er een optie om de kolom zelf te "doen herleven". Het is ook de moeite waard eraan te denken dat een schending van de luidsprekerbehuizing ruis en vreemde geluiden kan veroorzaken.

  1. Condensatie op het membraan kan worden verwijderd door het onder een gloeilamp te verwarmen. Onthoud dat u het membraan niet kunt afvegen, de geringste schending van de vorm kan leiden tot verlies van geluidskwaliteit.
  2. Als het membraan kapot is, kunt u proberen het te repareren door het te vervangen. Het is de moeite waard om te proberen de vorm te repareren als er geen andere uitweg is, maar doe het heel voorzichtig.
  3. Stoffige luidspreker, het is beter om deze te verwijderen met een wattenstaafje en alcohol. Wikkel watten op het uiteinde van een lange stok of bedrading, bevochtig het met alcohol en begin met schoonmaken.
  4. Als u draden vindt die van de diffuser zijn losgekomen, moeten deze worden gesoldeerd. Nadat alles op zijn plaats is gesoldeerd, verstevigt u ze met epoxy of lijm. Elektrische tape is te ruw voor een luidspreker.
  5. De slechtste optie is als de magneet "led". In dit geval kunnen de luidsprekers alleen worden gerepareerd door de magneet te vervangen. Het vinden van een geschikte magneet kan moeilijker zijn dan het vervangen van de hele luidspreker.
  6. Verstoring van de kolomkast, het probleem is complex. Het is beter om de opening niet te dichten, maar om de hele muur te veranderen. Om dit te doen, kunt u een plastic plaat, een houten plank of metaal gebruiken. De taak is niet eenvoudig, de integriteit van de luidspreker moet perfect zijn, anders gaat het geluid verloren. Daarom, nadat het nieuwe onderdeel klaar is, de nieuwe voegen voorbehandelen met silicaatlijm of epoxy.

Aanbevolen: