Telefoonoplichters Herkennen

Telefoonoplichters Herkennen
Telefoonoplichters Herkennen

Video: Telefoonoplichters Herkennen

Video: Telefoonoplichters Herkennen
Video: Bende maakt miljoenen buit door telefonische oplichting 2024, Mei
Anonim

Het is moeilijk om het moderne leven voor te stellen zonder een telefoonverbinding. Bijna iedereen heeft een mobiele telefoon, of het nu een kind of een bejaarde is. Natuurlijk zijn er mensen die niet vies zijn van profiteren van universele telefonie.

Telefoon oplichters
Telefoon oplichters

Helaas "slapen fraudeurs niet" en bedenken steeds meer nieuwe manieren om geld te verdienen. Daarom is het zo belangrijk om alert te zijn en te proberen niet voor hun trucs te vallen.

Een van de op het eerste gezicht meest ongevaarlijke en eigenlijk verraderlijke fraudemethoden is een telefoontje van een onbekend nummer.

Een oproep van een onbekend nummer zal hoogstwaarschijnlijk afkomstig zijn van een fraudeur. Het kan natuurlijk ook je vriend zijn die al dan niet vanaf zijn eigen telefoon heeft gebeld. Als u echter onbekende getallen ziet, moet u zich concentreren en zeer oplettend zijn. Als een voor u onbekende abonnee bijvoorbeeld vraagt: "Kun je me horen?", "Kunt u praten?", Beëindigt u het gesprek beter onmiddellijk. Het kan een oplichter zijn! Waarom? Omdat uw antwoord "Ja" is, kunnen cybercriminelen dit voor hun eigen doeleinden gebruiken. Zij zullen deze zin opschrijven en uw "Ja" opnemen in de telefooncontracten. De gevolgen hiervan kunnen verschillend zijn. Van irritante telefoontjes met opdringerige advertenties tot geld van je rekening afschrijven voor aankopen van verschillende mensen.

U kunt uzelf gemakkelijk tegen dergelijke situaties beschermen. Neem de telefoon niet op van bellers die u niet kent. Als je bang bent dat je de gewenste oproep mist, zet dan onbekende nummers op je antwoordapparaat. Wees gerust, oplichters zullen geen berichten voor je achterlaten.

Het is in geen geval erg belangrijk om persoonlijke gegevens aan onbekende abonnees bekend te maken, zelfs als dit populaire bedrijven lijken te zijn.

Aanbevolen: