Wat Is Wikipad?

Wat Is Wikipad?
Wat Is Wikipad?

Video: Wat Is Wikipad?

Video: Wat Is Wikipad?
Video: The Basics - 1 | WikidPad | Davos Video 2024, Mei
Anonim

Wikipad is een in Los Angeles gevestigd bedrijf dat bij het grote publiek alleen bekend is vanwege zijn plannen om een tabletcomputer te produceren die grotendeels is gericht op gamers. De tablet zal dezelfde naam dragen. Het werd voor het eerst getoond in januari 2012 op de US Consumer Electronics Show.

Wat is Wikipad?
Wat is Wikipad?

Van de essentiële kenmerken van het nieuwe apparaat moet worden opgemerkt dat er aan beide zijden van de behuizing verwijderbare bedieningsknoppen - een gamepad - als een enkele eenheid zijn gemaakt. Wanneer ze zijn aangesloten op een tablet, bedekken ze de luidsprekers met speciaal gevormde buizen, waarvan de fabrikant beweert dat ze het geluid verbeteren. Een andere, meer revolutionaire innovatie - het scherm zou een 3D-beeldmodus moeten hebben, waardoor het niet nodig is om een speciale 3D-bril te gebruiken om een driedimensionaal effect te krijgen. Op de CES-2012 tentoonstelling in Las Vegas werd voor het eerst een prototype van het nieuwe toestel getoond, maar na deze presentatie van de tablet werden daar wijzigingen in aangebracht.

Volgens de laatste gegevens draait het apparaat op Android 4.0 ICS en heeft het een NVIDIA Tegra 3 T30 quad-coreprocessor met een kloksnelheid van 1,4 GHz. In de minimale configuratie wordt één gigabyte DDR2 RAM aangevuld met 16 GB flashgeheugen. De tablet krijgt een 10, 1-inch display op een IPS-matrix, goed voor een resolutie van 1280x800 pixels. In de eerste versies die gepland zijn voor release, zal dit scherm de afbeelding echter niet met een driedimensionaal effect reproduceren. In de behuizing van een mobiele computer zijn twee camera's ingebouwd: een 2-megapixelcamera aan de voorkant en een 8-megapixelcamera aan de achterkant van de gadget. De batterij in de behuizing, met een gewicht van 560 gram, moet zorgen voor een autonoom zes uur continu afspelen of acht uur video afspelen.

In de zomer werd bekend over het sluiten van een overeenkomst tussen de fabrikant van een nieuwe computer en Gaikai, een aanbieder van streaming gaming-diensten. Dit betekent dat je direct kunt beginnen met spelen op een nieuwe computer nadat je deze hebt uitgepakt en verbinding hebt gemaakt met internet. Volgens de president van Wikipad, James Bower (James Bower), staat de release van de tablet voor gamers gepland voor dit jaar. De datum van dit evenement, noch de prijs van het nieuwe apparaat zijn echter nog bekend.

Aanbevolen: