Wat Is JailBreak?

Wat Is JailBreak?
Wat Is JailBreak?

Video: Wat Is JailBreak?

Video: Wat Is JailBreak?
Video: Jailbreak на iPhone 11 Pro Max iOS 13.5 - вышел джейл на любой iPhone. А зачем он нужен? 2024, Mei
Anonim

IPhone-smartphones en iPad-tablets hebben de erkenning van miljoenen gebruikers gewonnen. Ze zijn betrouwbaar, multifunctioneel en handig. Ze hebben echter één nadeel: de eigenaren hebben het recht om alleen programma's te installeren die zijn gekocht bij de officiële Apple Store.

Wat is JailBreak?
Wat is JailBreak?

Programma's op de iPhone en tablet worden in de regel geïnstalleerd via de App Store en muziek via iTunes. Niet alle gebruikers houden van deze slavernij, velen van hen zouden graag onafhankelijk de bronnen van programma's en muziek willen kunnen kiezen.

Installatiebeperkingen zijn ingebouwd in het iOS-besturingssysteem. Om ze te omzeilen, werd de JailBreak-procedure uitgevonden, of, in het Engels, "jailbreak". Jailbreak verwijdert bestaande beperkingen, waardoor de gebruiker volledige vrijheid heeft om applicaties van derden te downloaden.

Er zijn twee belangrijke jailbreak-opties. De eerste, gebonden, moet worden herhaald na elke herstart van de iPhone. Als dit niet wordt gedaan, werkt het apparaat niet. Een ongebonden jailbreak wordt eenmaal gedaan, alle wijzigingen in het besturingssysteem worden opgeslagen, zelfs nadat het apparaat opnieuw is opgestart.

De eigenlijke jailbreak-procedure wordt uitgevoerd met behulp van speciale hacker-hulpprogramma's - met name het Absinthe-programma wordt gebruikt voor de iPad en iPhone met iOS 5.1.1. Het is ook geschikt voor iPods.

Hoe gevaarlijk is jailbreak voor een iPhone of tablet? Alle wijzigingen worden aangebracht in het besturingssysteem, dat, indien nodig, altijd kan worden hersteld. Daarom is de jailbreak veilig voor de apparaten waarop deze wordt gebruikt en kan deze niet beschadigen.

Wat krijgt de gebruiker van Apple-apparaten nadat ze zijn gejailbreakt? Allereerst onafhankelijkheid - hij kan alle applicaties installeren waarin hij geïnteresseerd is, alternatieve bronnen van programma's en muziek gebruiken. Bovendien wordt het mogelijk om niet gebonden te zijn aan één mobiele operator. Ten slotte krijgt de gebruiker meer volledige toegang tot het bestandssysteem en de interface-instellingen. Daarom is deze procedure erg populair geworden, de bijbehorende hulpprogramma's zijn te vinden op het net.

Natuurlijk is Apple sterk gekant tegen jailbreak, aangezien het illegaal is. De fabrikant waarschuwt dat het apparaat na het uitvoeren van deze procedure niet onder de garantie valt. Ondanks deze formidabele waarschuwingen is JailBreak nog steeds erg populair, waarbij alle pogingen van Apple om dit tegen te gaan tot nu toe op niets uitliepen. Het volstaat te zeggen dat de nieuwe iPhone 5 gejailbreakt werd op de tweede dag nadat hij in de uitverkoop was. Voorheen waren hackers even succesvol in het inbreken in andere Apple-producten.

Aanbevolen: