5 Coole Android-opties Die Verborgen Zijn Voor Gewone Gebruikers

Inhoudsopgave:

5 Coole Android-opties Die Verborgen Zijn Voor Gewone Gebruikers
5 Coole Android-opties Die Verborgen Zijn Voor Gewone Gebruikers

Video: 5 Coole Android-opties Die Verborgen Zijn Voor Gewone Gebruikers

Video: 5 Coole Android-opties Die Verborgen Zijn Voor Gewone Gebruikers
Video: One UI 4.0 update schedule - When is your phone getting One UI 4.0 Stable update ? 2024, Mei
Anonim

Het Android-besturingssysteem heeft veel handige instellingen om de gebruikerservaring gemakkelijker te maken. U kunt elk aspect van het gedrag van het apparaat en zelfs het uiterlijk van de softwareschil wijzigen. De gemiddelde gebruiker vermoedt echter niet eens dat er een aantal instellingen bestaat - deze zijn in de regel alleen toegankelijk voor ontwikkelaars.

5 coole Android-opties die verborgen zijn voor gewone gebruikers
5 coole Android-opties die verborgen zijn voor gewone gebruikers

Verborgen Android-opties activeren

Sommige gebruikers worden geïntimideerd door de naam "ontwikkelaarsinstellingen". En het is volkomen tevergeefs, want een aantal van dit soort opties kan voor iedereen nuttig zijn. Het verschil is dat dergelijke functies meestal niet worden weergegeven in de standaardinstellingen.

Voer Android-instellingen in en open het gedeelte Over de telefoon. Zoek onderaan de regel "Build-nummer". Tik zeven keer snel op dit element. U zou uiteindelijk een melding moeten ontvangen dat u ontwikkelaar bent geworden. De overeenkomstige sectie verschijnt in het instellingenmenu. Welkom bij de ontwikkelaarsclub.

# 1. Opslag op externe schijven inschakelen

Zorg ervoor dat je toegang hebt tot de ontwikkelaarsinstellingen. Selecteer in het juiste gedeelte het item waarmee u gegevens op externe schijven kunt opslaan. Activeer deze optie. U mag deze functie nu gebruiken, ongeacht de manifestwaarden.

Soms schakelen softwareontwikkelaars opzettelijk de mogelijkheid uit om op een SD-kaart in applicaties te installeren. Door de schakelaar in de bedrijfsstand te zetten, machtigt u hem daartoe. Nu is de wens van andere ontwikkelaars geen decreet voor jou.

Houd er rekening mee dat ontwikkelaars meestal goede redenen hebben om installatie op een externe schijf te verbieden. Het punt is dat individuele programma's star aan plaats gebonden zijn. Ze werken niet als ze op de verkeerde plaats zijn geïnstalleerd. Gebruik daarom de door u geactiveerde functie zeer zorgvuldig.

nr. 2. Multi-window-modus activeren

Sommige versies van Android bieden ondersteuning voor het tegelijk weergeven van meerdere applicaties op het scherm. De twee apps werken mogelijk in de modus voor gesplitst scherm. Een gebruiker kan bijvoorbeeld het scherm splitsen om de webpagina aan de linkerkant te verkennen terwijl hij aan de rechterkant een bericht schrijft op het sociale netwerk.

Wanneer de gebruiker naar de modus voor meerdere vensters gaat, meldt het besturingssysteem de configuratiewijziging. Als de gebruiker het formaat van het venster aanpast, worden deze wijzigingen indien nodig door het systeem tijdens runtime toegepast. Soms heeft de applicatie geen tijd om nieuwe gebieden op het scherm met hoge kwaliteit weer te geven. Vervolgens wordt het probleemgebied tijdelijk gevuld met de standaardkleur.

In de modus met meerdere vensters kan de toepassing worden gepauzeerd, zodat deze zichtbaar blijft voor de gebruiker. Na schorsing kan de applicatie mogelijk bepaalde bewerkingen blijven uitvoeren.

Hoe maak ik meerdere vensters beschikbaar? Activeer in de sectie voor ontwikkelaars de optie "Resize in multi-window-modus". Ook de manifest waarden worden genegeerd. Multi-window-modus is een voordeel van de meest recente versies van Android van Google. Om zo'n functie goed te laten werken, is zowel het besturingssysteem als de ondersteuning in de applicaties zelf nodig. Maar niet alle ontwikkelaars hebben hier voor gezorgd. Als u de bovenstaande optie inschakelt, kunt u de geselecteerde modus op elke toepassing toepassen.

Houd er rekening mee dat individuele toepassingen bij het werken in de modus met meerdere vensters mogelijk niet helemaal correct worden weergegeven. De speler kan bijvoorbeeld pauzeren als u naar een ander programma overschakelt.

U moet ook weten dat in het Android 7-besturingssysteem van Google de modus met meerdere vensters open staat voor de gebruiker. Maar in eerdere versies van het besturingssysteem was ondersteuning voor het tegelijkertijd openen van meerdere vensters meestal alleen beschikbaar voor ontwikkelaars.

Nummer 3. Schakel het scherm van het apparaat niet uit tijdens het opladen

Wanneer het smartphonescherm wordt uitgeschakeld, wordt dit de slaapmodus genoemd. Het vuurt meestal 30 seconden na het einde van de laatste actie. Voor sommigen is dit voldoende. Maar als je van een scherm aan het lezen bent, is een halve minuut misschien niet genoeg. Of je moet bijvoorbeeld een nieuw gerecht bereiden volgens een recept dat op internet te vinden is. U zult niet elke keer op het scherm beginnen te drukken, zodat het niet in de slaapstand gaat. Een andere handige optie komt te hulp.

Verplaats in het gedeelte voor ontwikkelaars het selectievakje naast de regel "Schakel het scherm niet uit". Doorgaans schakelt een gewone smartphone het scherm uit wanneer het apparaat inactief is. Dit is goed om de batterij te sparen. Maar in sommige gevallen is zo'n functie echt overbodig. Bijvoorbeeld wanneer u uw smartphone als bureauklok wilt gebruiken of wanneer u in de auto reist als navigatieapparaat. Door de beschreven optie te activeren, zorgt u ervoor dat de smartphone in werkende staat is terwijl deze is aangesloten op de oplader.

Nummer 4. Versnel systeemanimaties

Activeer in het overeenkomstige gedeelte van de instellingen, dat nu voor u beschikbaar is, de posities:

  • "Animatie van vensters";
  • "Animatie van overgangen";
  • Duur animatie.

Deze handige set opties zal de visuele ervaring van Android drastisch versnellen. Sommige fabrikanten, die externe effecten nastreven, laden het systeem met heldere en mooie animaties, zodat Android langzamer begint te werken.

Ontwikkelaars voegen animaties toe om overgangen tussen menu's en apps soepel te laten verlopen. Maar dit kan een ongewenst effect hebben: de kracht van apparaten wordt steeds groter, alle applicaties openen heel snel, maar de animatie blijft achter. Soms wordt het zelfs volkomen onnodig, ongepast. Grafische verfijning maakt tegenwoordig geen indruk op gebruikers.

Nu heb je de mogelijkheid om de weergavetijd van animatie-elementen onafhankelijk in te stellen of ze gewoon uit te schakelen. Sommige gebruikers merken op dat het systeem daarna veel sneller begint te werken.

Nummer 5. Overschakelen naar zwart-witmodus

Deze optie is relevant voor die apparaten met "android" waarin een AMOLED-scherm wordt gebruikt. Hierop is het aantal kleuren belangrijk om de batterij te sparen. Door de optie "Anomalie simuleren" te activeren in de instellingen van de ontwikkelaar, die niet toegankelijk is voor gewone stervelingen, kun je de monochrome modus inschakelen en nog wat langer uitrekken met de resterende batterijlading. De simulatie resulteert in een scherm in zwart, wit en grijstinten.

Er is nog een reden om naar monochroom te gaan. Onderzoekers hebben ontdekt dat de gebruiker in deze modus veel minder tijd op de smartphone doorbrengt. Omdat alles in zwart-wit op het scherm wordt weergegeven, neemt de aantrekkelijkheid van video's en afbeeldingen op sociale netwerken af. De gebruiker raakt eraan gewend om minder tijd te besteden aan het kijken naar afbeeldingen. In de normale modus gebruiken applicaties die op een smartphone zijn geïnstalleerd het volledige kleurenpalet om de aandacht van de gebruiker te trekken en ervoor te zorgen dat hij meer tijd alleen met het apparaat doorbrengt.

Selecteer in de iPhone-instellingen "Algemeen". Stap voor stap:

  • "Universele toegang";
  • "Beeldschermaanpassing";
  • "Lichtfilters".

Kies nu "Grijswaarden" uit het menu dat verschijnt. Vink het vakje aan naast het item 'Lichtfilters'. Wanneer u nu driemaal op de startknop klikt, kunt u overschakelen van de kleur- naar zwart-witmodus.

Smartphone-ontwikkelaars zijn van plan om applicaties uit te brengen waarmee je met maximaal gemak in zwart-wit kunt werken:

  • schakel van de ene modus naar de andere door een timer;
  • laat slechts enkele applicaties gekleurd;
  • toepassingen pauzeren.

Aanbevolen: