Praktische Tips Voor Het Maken Van Coole Video's Op De IPhone

Inhoudsopgave:

Praktische Tips Voor Het Maken Van Coole Video's Op De IPhone
Praktische Tips Voor Het Maken Van Coole Video's Op De IPhone

Video: Praktische Tips Voor Het Maken Van Coole Video's Op De IPhone

Video: Praktische Tips Voor Het Maken Van Coole Video's Op De IPhone
Video: Top 5 iPhone Videography Tips 2024, Mei
Anonim

Met de iPhone kun je hoogwaardige en kleurrijke video's maken die niet te onderscheiden zijn van professionele video's. Volg deze tips om het publiek te imponeren en je vaardigheden in al hun glorie te laten zien.

Praktische tips voor het maken van coole video's op de iPhone
Praktische tips voor het maken van coole video's op de iPhone

Een programma kiezen om te filmen

De standaard iPhone-video-opnamesoftware heeft beperkte functionaliteit en zal je niet helpen om een coole video te maken. Het is beter om het te vervangen en een geavanceerder programma te downloaden, betaald of gratis. Het aantal opties en instellingen zal exponentieel groeien.

U kunt een van de volgende programma's selecteren:

  • Filmische Pro
  • ProMovie Recorder
  • Elke andere uit de AppStore.

Filmic Pro is een vrij duur maar zeer geavanceerd programma voor het maken van video op een mobiele telefoon. Hiermee kunt u de belichting handmatig aanpassen, de camera scherpstellen, de witbalans corrigeren, verschillende modi programmeren, de beeldverhouding van het frame kiezen, de opmaak gebruiken voor de juiste compositie, de framesnelheid instellen.

Er zijn ook goedkopere alternatieven die geschikt zijn voor beginners. Dit omvat ProMovie Recorder +.

Optionele uitrusting

Voor echt coole video's is één smartphone niet genoeg. Handen schudden zal de video snel verpesten. Filmische vloeiendheid van het beeld kan worden bereikt met speciale accessoires:

  • Statief
  • stabilisator
  • Houder.

Voor statisch fotograferen is een statief dus erg handig. U kunt elke keuze maken en de hoogte aanpassen aan uw behoeften. Niet alle statieven worden geleverd met iPhone-bevestigingen. Het is beter om meteen een speciale houder zoals de Square Jellyfish te krijgen. Zowel het statief als de houder kosten ongeveer $ 50.

Als u een dynamische opname plant, helpt een stabilisator schudden te voorkomen, waardoor alle frames worden verpest. Het kost iets meer dan een statief, maar is onmisbaar voor video's die onderweg worden gemaakt. Bereid ongeveer $ 100 voor.

Het belangrijkste is om je toevlucht te nemen tot technieken en trucs die je zullen helpen om je video echt van hoge kwaliteit te maken.

Ten eerste, gebruik de zoom niet te veel. Software zoom verslechtert de videokwaliteit dramatisch. Het beeld op de foto wordt korrelig, verliest scherpte. Gebruik deze functie zo min mogelijk, alleen als dat nodig is.

Als er op een bepaald onderwerp moet worden ingezoomd, is het beter om het te benaderen en vanaf een kortere afstand te fotograferen. Een andere optie is om een optische zoomlens te kopen. Met zijn hulp kunt u inzoomen op de afbeelding zonder kwaliteitsverlies.

Een geschikte lens koop je op de website van Apple. Hier is een selectie van verschillende lenzen van partners van het bedrijf. Sommige bevatten verschillende lenzen met verschillende lenstypes, waaronder 10x en 15x zoom.

Het is ook belangrijk om een goede externe microfoon te kiezen, omdat de video niet alleen het beeld bevat, maar ook de soundtrack. Helaas staat de ingebouwde microfoon van de iPhone geen audio-opname van hoge kwaliteit toe. Een extern apparaat voor geluidsopname helpt de hoeveelheid ruis te verminderen, de geluidskwaliteit, het volume en de helderheid te verbeteren. Sommige microfoons worden rechtstreeks op de iPhone aangesloten. Anderen, zoals Rode smartLav +, kunnen dankzij de kabel aan kleding worden gehaakt. U kunt het meest geschikte formaat kiezen.

Techniek

Vergeet bij het opnemen van video op de iPhone de algemene, universele regels voor video-opnamen niet:

  • gebruik de regel van derden en schiet alleen op de grid.
  • Vergeet de verlichting niet. De iPhone schiet goed bij daglicht, maar de video zal korrelig en wazig zijn in het donker.
  • Stel scherp op het belangrijke onderwerp voor het fotograferen.
  • In plaats van één lange video te maken, maak je een reeks korte video's vanuit verschillende hoeken. Lijm vervolgens de stukken aan elkaar om de video wat dynamiek te geven.

Speciale bewerkingsprogramma's

Na het einde van de opnames is het werk aan de video nog niet klaar. Het is belangrijk om in de video-editor te blijven werken. Met zijn hulp kun je zelfs slecht gefilmde video's omzetten in interessante video's.

Het is belangrijk om zowel creativiteit als kennis van technische nuances te tonen. Het is vrij eenvoudig om te leren hoe u fragmenten correct kunt koppelen, effecten kunt toevoegen en corrigerende hulpmiddelen kunt toepassen, vooral als u een speciaal programma downloadt. Als je net begint met videobewerking, is de gratis iMovie-app van Apple iets voor jou. Er zijn alle basisinstellingen, functies voor het bewerken en bewerken van video op de telefoon. Voeg geschikte muziek toe om impact aan uw beeldmateriaal toe te voegen.

Als de mogelijkheden van dit eenvoudige programma niet voldoende zijn, gebruik dan de meer geavanceerde Filmmaker Pro-editor. Dit is een betaald programma met een gratis proefversie. De volledige versie kost 429 roebel per maand of 2450 roebel per jaar.

Opnametips

Aan het bovenstaande kunt u de volgende basistips toevoegen:

  • Schakel de vliegtuigmodus in om afleidende oproepen en berichten tijdens het filmen te voorkomen;
  • Gebruik geen handmatige zoom;
  • Vergrendel focus en belichting door met uw vinger op het scherm te knijpen;
  • Vergeet niet de video te bewerken, ook al lijkt het alsof de eerste versie erg succesvol is.

Nu worden video's die zijn gemaakt op smartphones, vooral op iPhones, steeds populairder en vervangen ze geleidelijk inhoud die is gemaakt door professionele camera's. Zelfs de lage kwaliteit van de video interfereert niet met een dergelijke populariteit. Dat betekent echter niet dat je wankele, korrelige verticale video's kunt posten en hopen op duizenden weergaven. Zorg voor kwaliteit en een professionele aanpak zullen zowel kijkers als populariteit brengen.

Het volstaat om een paar regels te onthouden om een video op te nemen die u niet zult schamen om te uploaden naar het netwerk. Maak ten eerste geen video terwijl u uw telefoon vasthoudt. Gebruik speciale statieven of houders om de kwaliteit van je clips te verbeteren.

Je monteert het statief op een budget adapter of gebruikt een statief voor een foto en camera. Je kunt de houder ook zelf maken. Heb je geen statief of houder bij de hand, houd je smartphone dan met beide handen vast. Bevestig uw ellebogen op een tafel of borstwering. Terwijl je beweegt, laat je je ellebogen op je borst rusten en probeer je het schommelen te verminderen.

De 2x optische zoom kan alleen op de iPhone 7 Plus worden toegepast zonder in te boeten aan beeldkwaliteit. Als je een ouder model hebt, zul je het onderwerp zelf moeten benaderen.

Gebruik in het donker speciale verlichtingsapparaten (u kunt de goedkoopste kiezen) of zelfs gewone tafellampen. Ze zullen niet schitteren op de huid of verschillende voorwerpen.

Het is beter om audio apart op te nemen, ook al lijkt de microfoon in de smartphone best goed te zijn. Zo'n microfoon neemt veel onnodige geluiden op. Zelfs bij de dichtstbijzijnde opname zijn stemmen uit de kamer ernaast, het geritsel van de telefoniste en akoestisch geluid zeer goed te horen. In plaats van extra apparatuur kun je een tweede iPhone gebruiken. Knip hem gewoon over de geluidsbron om hem buiten beeld te houden en neem het signaal vervolgens op met uw gewone voicerecorder-applicatie. Het belangrijkste is om in de toekomst de audiotrack correct samen te voegen met de video. Dan kun je een geluid van hoge kwaliteit krijgen.

Om scherpstelling en belichting in de standaard Camera-applicatie te vergrendelen en te vergrendelen, houdt u uw vinger een paar seconden op het hoofdonderwerp. Wanneer de vergrendeling is geactiveerd, kunt u beginnen met fotograferen. Als, wanneer de verlichting in het frame verandert of wanneer nieuwe objecten verschijnen, de camera opnieuw begint te focussen, gaat het frame verloren en wordt de videosequentie ongelijk, donker of overbelicht.

Aanbevolen: