Hoe Luidsprekers Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Luidsprekers Te Maken
Hoe Luidsprekers Te Maken

Video: Hoe Luidsprekers Te Maken

Video: Hoe Luidsprekers Te Maken
Video: HOW TO: DIY 7" Bookshelf Speaker Build - Dayton Esoteric & Peerless 2024, Mei
Anonim

Bijna iedereen luistert graag naar muziek. Iedereen heeft een andere muzieksmaak, maar iedereen heeft luidsprekers nodig om naar zijn favoriete muziek te luisteren. U kunt de apparatuur in de winkel kopen. Maar waarom zou u geld uitgeven aan de aanschaf van dure apparatuur, als u met uw eigen handen een tweede leven kunt geven aan een oude kolom. Hoe kan dit worden gedaan?

Hoe luidsprekers te maken
Hoe luidsprekers te maken

Noodzakelijk

plexiglas, hout, kunststof, bouten, schroeven, lijm, kit, oude kolom, draden, soldeerbout

instructies:

Stap 1

De eerste stap is om de oude kolom te controleren op prestaties. Bestudeer de locatie van de draden zorgvuldig. Ga daarna verder met het demonteren van de oude behuizing. Alle draden moeten voorzichtig uit de groeven worden verwijderd. Probeer de oude behuizing te demonteren en breek deze niet, omdat u per ongeluk de draden of de luidsprekers zelf kunt beschadigen. Onderzoek de staat van de draden. Indien nodig moeten ze worden vervangen door nieuwe. Trek nooit oude draden los. Ze moeten voorzichtig worden losgesoldeerd, de soldeerpunten schoongemaakt en nieuwe worden gesoldeerd.

Stap 2

Nu moet je nadenken over een nieuwe behuizing voor je speaker. Bepaal eerst het materiaal waaruit het lichaam zal worden gemaakt. Voor dit doel zijn plexiglas, hout, multiplex, plastic geschikt - u kiest. Het hangt allemaal af van waar en in welke omstandigheden uw luidspreker zal worden geplaatst. De eenvoudigste manier om een lichaam te maken is van hout, omdat dit materiaal gemakkelijk te verwerken is. De behuizing van plexiglas ziet er heel mooi en ongewoon uit.

Stap 3

Denk na over de vorm van het toekomstige korps. Maak een gedetailleerde tekening. Het succes van het maken van de doos hangt af van de juistheid van de tekening. Hoe minder fouten en onnauwkeurigheden in de tekening, hoe minder beschadigd materiaal. Maak alle onderdelen voor het lichaam. Krijg je eerste aanpassing. Controleer of ze goed bij elkaar passen. Als alles precies past, start dan de montage. U kunt spijkers, schroeven of lijm gebruiken bij het verbinden van onderdelen. Verzamel alle onderdelen behalve de achterkant van de koffer.

Stap 4

Installeer de luidspreker aan de voorkant van de doos. Bevestig het met een kit om de kleinste openingen in de voeg te verwijderen. Leg vervolgens de draden voorzichtig in de behuizing. Ze mogen niet veel buigen of breken. Het is het beste om ze in de hoes vast te zetten. In het gat waardoor de draden worden verwijderd, moet u een pakking leggen. Bevestig daarna de achterwand van de behuizing en controleer de prestaties van de gemaakte kolom.

Aanbevolen: