Hoe Batterijen Te Solderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Batterijen Te Solderen?
Hoe Batterijen Te Solderen?

Video: Hoe Batterijen Te Solderen?

Video: Hoe Batterijen Te Solderen?
Video: [2020] How to Solder 18650, AA, 9v, or ANY Other Battery (To Make Battery Packs) | Safe & Quick 2024, Mei
Anonim

Elk solderen vereist nauwkeurigheid en bepaalde vaardigheden, en het solderen van batterijen - nog meer. De batterij kan oververhit raken en kan worden weggegooid. Maar toch, je kunt deze procedure zelf doen als je een soldeerbout, wat gereedschap en rechte handen hebt. De ogen zijn bang, de handen doen het, zoals ze zeggen, dus voel je vrij om te vechten!

Hoe batterijen te solderen?
Hoe batterijen te solderen?

Noodzakelijk

  • - soldeerbout;
  • - soldeer;
  • - stroom;
  • - hars;
  • - waterstofapparaat.

instructies:

Stap 1

Reinig het oppervlak van de batterij voorzichtig. Breng vloeimiddelen aan op de afgeveegde delen om snelle oxidatie te voorkomen. Ze zullen de vloeibaarheid van het gesmolten soldeer verhogen en het soldeer zal sterker zijn. Wanneer u met batterijen werkt, kunt u het beste geen vuurvaste soldeer gebruiken, omdat deze een hogere temperatuur vereisen die de batterij mogelijk niet kan weerstaan.

Stap 2

Kies een laagsmeltend soldeer - het is niet zo sterk als een hoogsmeltend soldeer, maar werkt voor batterijen. Er zijn ook zeer laagsmeltende legeringen met nog lagere smeltpunten (ongeveer 100 graden), maar die zijn helaas nog minder duurzaam. Ze zijn toepasbaar voor het solderen van transistors en kristallen.

Stap 3

Gebruik bij het solderen verschillende vloeimiddelen om het metalen oppervlak te beschermen en de bevochtiging van het soldeer op het metalen oppervlak van de batterij te verbeteren. Deze acties zijn nodig omdat tijdens het solderen de temperatuur sterk stijgt en de oxidatiesnelheid toeneemt, waardoor het soldeer de onderdelen nog meer nat maakt. Voor het solderen van batterijen zijn vloeimiddelen geschikt, die het verwarmde metalen oppervlak beschermen tegen oxidatie. In dit geval is hars perfect.

Stap 4

Veeg de naad af met een servet, nadat u deze eerder in aceton hebt bevochtigd, ongeacht het type vloeimiddel dat wordt gebruikt. Reinig de naad ook met een borstel gedrenkt in oplosmiddel om eventueel achtergebleven vuil en vloeimiddel te verwijderen.

Stap 5

Als je niets anders vindt dan lood, wees dan voorzichtig, want het is erg smeltbaar. Zelfs de kleinste verblijftijd van lood in de brander zal smelten veroorzaken. Plaats daarom tijdens het solderen de toorts parallel aan het soldeerpunt en richt er niet direct op.

Stap 6

Gebruik geen tinsoldeer als de batterijen van lood zijn. Tin is oplosbaar in elektrolyt, gebruik daarom alleen lood. Pas op voor de vlammen van het waterstofapparaat, zodat het lood niet overmatig smelt en de batterij kapot gaat. De vlamlengte van de nippel moet binnen 15 millimeter zijn.

Aanbevolen: