Een Router Opnieuw Configureren

Inhoudsopgave:

Een Router Opnieuw Configureren
Een Router Opnieuw Configureren

Video: Een Router Opnieuw Configureren

Video: Een Router Opnieuw Configureren
Video: Hoe een WiFi router (draadloos) op modem aansluiten? | Tip | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Een router is een universeel apparaat dat is ontworpen voor de distributie van internet. Het belangrijkste voordeel van dit apparaat is zijn veelzijdigheid. Door het brede scala aan acties kunnen meerdere gadgets tegelijkertijd verbinding maken met het netwerk. Maar voor gebruik, voor de juiste werking van de router, is een voorlopige configuratie vereist.

Een router opnieuw configureren
Een router opnieuw configureren

instructies:

Stap 1

Het is het beste om de herconfiguratieprocedure uit te voeren door de bestaande parameters aan te passen. Dit zal de tijd aanzienlijk verkorten. Sluit hiervoor de router met een kabel aan op een personal computer, open een browser en voer het adres in: 192.168.1.1. Dit brengt u naar de routerinterface. Direct na het invoeren van dit adres verschijnt een venster met twee velden. De eerste is voor inloggen, de tweede is voor wachtwoord. Ze moeten met elkaar overeenkomen, tenzij er natuurlijk gebruikerswijzigingen zijn aangebracht. Typ gebruiker of beheerder. Een ding zal zeker doen. Het hangt allemaal af van de merknaam van de gebruikte router.

Stap 2

Na het betreden van de interface, analyseer je elke functie visueel. Bepaal wat u precies opnieuw moet configureren. Als de parameters van de internetverbinding verloren gaan, ga dan naar het tabblad "Internetinstellingen", als u de wifi-gegevens wijzigt - "Instellingen draadloze verbinding", in het geval van plotselinge blokkering van sommige sites - "Instellingen voor ouderlijk toezicht". Open het meest recente tabblad om de firmware te wijzigen. Dit wordt meestal routerinstellingen genoemd. Klik op "Firmware bijwerken" of download er een van uw computer.

Stap 3

U kunt alle routerinstellingen volledig resetten, zowel in de hardwaremodus, dat wil zeggen via de gebruikersinterface, of mechanisch door op de Reset-knop aan de achterkant van het apparaat te drukken. De grootte van deze knop is erg klein en je kunt er alleen op drukken met behulp van een soort apparaat, bijvoorbeeld een naald of een balpen. Sommige routers zijn er niet mee uitgerust, en je kunt hem resetten door een paar seconden, meestal van tien tot vijftien, de aan/uit-knop ingedrukt te houden.

Stap 4

Als alle parameters op fabrieksniveau zijn ingesteld, gaan de verbinding en het internet definitief verloren. U kunt het configureren met behulp van de schijf die bij de router wordt geleverd, of op de vorige manier - via de browser.

Stap 5

Het afstemmen met de schijf is veel gemakkelijker, omdat veel instellingen in de automatische modus worden gemaakt. Maar er moet worden opgemerkt dat de prestaties van de schijf volledig afhangen van de bitness van het geïnstalleerde besturingssysteem. Als de schijf bijvoorbeeld 32-bits is en het besturingssysteem 64-bits, dan zal dit elektronische medium hoogstwaarschijnlijk niet starten en een foutmelding geven.

Stap 6

Om handmatig te configureren, gaat u naar het configuratiescherm van de router, klikt u op "Internetinstellingen", voert u de gebruikersnaam en het wachtwoord in die zijn opgegeven in de overeenkomst met uw provider. Sla de wijzigingen op en start uw computer opnieuw op. Deze procedure voltooit de herconfiguratie van de router en brengt een verbinding met internet tot stand.

Aanbevolen: