Hoe Een Koelkast Kiezen: Belangrijke Kenmerken

Hoe Een Koelkast Kiezen: Belangrijke Kenmerken
Hoe Een Koelkast Kiezen: Belangrijke Kenmerken

Video: Hoe Een Koelkast Kiezen: Belangrijke Kenmerken

Video: Hoe Een Koelkast Kiezen: Belangrijke Kenmerken
Video: Online workshop: hoe determineer je kleine meeuwen? - Deel III 2024, Mei
Anonim

Het wordt aanbevolen om de keuze voor een koelkast voor thuis met de nodige ernst te nemen, omdat deze lange tijd dienst doet en belangrijke functies vervult die de gezondheid van huishoudens beïnvloeden - koeling en goede opslag van voedsel. Moderne koelkasten hebben veel functies die voor de leek onbekend zijn: natuurlijke circulatie, versheidszone, automatisch vriezen en geforceerde koeling.

Hoe een kwaliteitskoelkast kiezen? Bestudeer de kenmerken en vertrouw op uw nieuwe kennis, geen vervelende adviseurs in de winkel
Hoe een kwaliteitskoelkast kiezen? Bestudeer de kenmerken en vertrouw op uw nieuwe kennis, geen vervelende adviseurs in de winkel

Koelsysteem

Er zijn verschillende manieren van koelen, elk met specifieke voordelen.

  • Compressie systeem. Inherent aan de meeste koelkasten op de Russische markt. Het koelmiddel circuleert erin door speciale afvoerleidingen vanwege de druk die door de compressor wordt gegenereerd. Voordelen: zuinig energieverbruik, groot volume. Nadelen: luidruchtig.
  • Absorptie systeem. Bij modellen met dit systeem wordt eerst de warmtewisselaar verwarmd, wat vervolgens de circulatie van het koelmiddel veroorzaakt. Het absorptiesysteem wordt vaak gebruikt voor compacte koelkasten. Voordelen: kan vloeibaar gas verbruiken. Nadelen: verhoogd energieverbruik, lage vriestemperatuur (tot -18).
  • Thermo-elektrisch systeem. Werkt door stroom door halfgeleiderwafels te leiden. Gebruikt in kleine modellen. Voordelen: compactheid, stille werking. Nadelen: overconsumptie van energie in grote koelkasten.

Klimaatklasse

Deze eigenschap bepaalt welke omgevingsomstandigheden het gunstigst zijn voor de werking van de koelkast. De klimaatklasse is van invloed op de garantievoorwaarden: bij gebruik van de apparatuur in ongeschikte omstandigheden valt deze automatisch uit de garantie.

In Rusland worden voornamelijk 2 klimaatklassen verkocht:

  • N - voor gebruik in een temperatuurbereik van +16 tot + 32C.
  • SN - voor gebruik bij temperaturen van +10 tot + 32C.

Comfortklasse

Het comfortkenmerk hangt samen met de plaats van het koel- en vriesvak van het apparaat. In dit geval is het bij het kiezen beter om u te laten leiden door persoonlijke voorkeuren. Houd er echter rekening mee dat de onderste vriezer nog steeds handiger is.

Er zijn ook modellen naast elkaar - koelkasten met twee compartimenten, vergelijkbaar met kasten: beide kamers bevinden zich verticaal erin. Deze techniek vraagt nogal wat ruimte en zit ook nog eens in de hogere prijsklasse.

Ontdooimethode:

  • De handmatige methode omvat het loskoppelen van de koelkast van het elektriciteitsnet om deze te ontdooien. Deze methode werd gebruikt in door de Sovjet-Unie gemaakte modellen.
  • Automatische methode - ingebouwd ontdooisysteem. Druppelen: vocht, wanneer de compressor stopt met werken, stroomt langs de achterwand van de kamer naar een container, waar het vervolgens verdampt. Windy (No Frost): door de uitstroom van vocht buiten de kamer wordt er helemaal geen ijs gevormd.

Beide typen automatische ontdooisystemen hebben hun aanhangers, omdat ze perfect werken. Tegelijkertijd heeft elk systeem zijn eigen kleine nadelen (in druppelkoelkasten kan soms een lichte vorst ontstaan en het No Frost-systeem kan producten zonder verpakking uitdrogen).

Koelmethode:

  • Natuurlijke luchtcirculatie. Voordelen: producten drogen ook niet zonder verpakking, minimaal elektriciteitsverbruik. Nadelen: Soms kan voedsel te koud worden.
  • Geforceerde koeling met ventilator (No Frost). Voordelen: er vormt zich geen rijp op het oppervlak van de producten, gelijkmatige temperatuurverdeling. Nadelen: krimp van producten die slecht verpakt zijn, verhoogd elektriciteitsverbruik.

Levenslang

Een koelkast van hoge kwaliteit zou lang moeten werken, daar kan niemand tegen op. Het repareren van koelkasten is nogal lastig, dus we willen allemaal zeker zijn van de kwaliteit van de aankoop. Hoe bepaal je hoeveel jaar een koelkast zal werken?

Let op de periode van de fabrieksgarantie. Deze indicator varieert van 1 tot 5 jaar. De garantieperiode geeft niet direct de duurzaamheid van het product aan, maar geeft u het vertrouwen dat u gedurende deze tijd vrij bent van reparatiekosten.

Aanbevolen: