Hoe Blokkeer Je Een Simkaart Op Je Telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe Blokkeer Je Een Simkaart Op Je Telefoon
Hoe Blokkeer Je Een Simkaart Op Je Telefoon

Video: Hoe Blokkeer Je Een Simkaart Op Je Telefoon

Video: Hoe Blokkeer Je Een Simkaart Op Je Telefoon
Video: Hoe blokkeer ik mijn simkaart? 2024, Mei
Anonim

De abonnee kan zijn simkaart om verschillende redenen willen blokkeren: bijvoorbeeld als hij geen gebruik meer wil maken van de diensten van zijn telecomoperator, of als de simkaart verloren is gegaan (zodat een ander er geen gebruik van kan maken). Bovendien moet eraan worden herinnerd dat de kaart niet alleen voor altijd, maar ook voor een bepaalde periode kan worden geblokkeerd.

Hoe blokkeer je een simkaart op je telefoon
Hoe blokkeer je een simkaart op je telefoon

instructies:

Stap 1

Als u uw simkaart niet meer wilt gebruiken, kunt u contact opnemen met het kantoor van de telecomoperator waar de aansluitkit is gekocht. In het geval dat het nummer oorspronkelijk voor u is uitgegeven, hoeft u alleen maar naar het kantoor te komen en een identiteitsbewijs mee te nemen; als het nummer is geregistreerd voor een andere persoon (voor een van vrienden of familieleden), moet de eigenaar naar het kantoor komen (degene die een overeenkomst heeft gesloten met de mobiele operator).

Stap 2

Verschillende telecomoperators accepteren aanvragen voor het blokkeren van nummers op verschillende manieren. Abonnees van bijvoorbeeld "Beeline" zullen na het indienen van een aanvraag minimaal een dag moeten wachten voordat deze van kracht wordt. Maar klanten van het bedrijf Megafon hoeven niet naar kantoor; ze kunnen eenvoudig het klantenondersteuningscentrum bellen op het gratis nummer 0500 of 5077777 en de simkaart blokkeren.

Stap 3

Bovendien wordt het nummer automatisch geblokkeerd voor abonnees die hun simkaart 3-6 maanden niet gebruiken (elke mobiele operator heeft zijn eigen inactiviteitsperiode), zelfs ongeacht of het geld al dan niet op de rekening is bijgeschreven. Als de kaarthouder na een periode van zes maanden het opnieuw wil activeren, moet hij contact opnemen met de communicatiesalon van de operator om het oude nummer te herstellen of een nieuw nummer aan te schaffen (als het vorige al aan iemand is toegewezen).

Aanbevolen: