Wat Is De Offline Modus Op Een Mobiele Telefoon

Inhoudsopgave:

Wat Is De Offline Modus Op Een Mobiele Telefoon
Wat Is De Offline Modus Op Een Mobiele Telefoon

Video: Wat Is De Offline Modus Op Een Mobiele Telefoon

Video: Wat Is De Offline Modus Op Een Mobiele Telefoon
Video: Offline mode me net kaise chalaye | How to use internet in flight mode | Offline net kaise chalaye 2024, Mei
Anonim

In de offline modus kunt u de werking van de radiomodule, GPS, Wi-Fi en Bluetooth tijdelijk uitschakelen, terwijl de rest van de functionaliteit van de mobiele telefoon behouden blijft. Meestal wordt de stand-alone modus ("Flight Mode") gebruikt wanneer u in vliegtuigen reist of is ingeschakeld om de batterij te sparen.

Wat is de offline modus op een mobiele telefoon
Wat is de offline modus op een mobiele telefoon

instructies:

Stap 1

Elke mobiele telefoon zendt gedurende een bepaalde korte tijd een signaal naar het dichtstbijzijnde radiostation, zodat de mobiele operator weet welke simkaart op dat moment in de telefoon wordt gebruikt. Wanneer de autonome modus is ingeschakeld, ontvangt het apparaat geen GSM-signaal meer van de mobiele netwerkoperator, d.w.z. in feite stopt het apparaat met het gebruik van de simkaart.

Stap 2

Door "Vliegtuigmodus" in te schakelen, kunt u dus de uitwisseling van een draadloos signaal met een telecomoperator uitschakelen, wat kan interfereren met apparatuur die bijvoorbeeld in vliegtuigen en ziekenhuizen is geïnstalleerd.

Stap 3

De modus blokkeert ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot internet en draadloze technologieën zoals Wi-Fi of GPS te gebruiken. Het inschakelen van de batterijduur van de telefoon heeft een positief effect op het batterijverbruik - het apparaat kan veel langer werken, omdat het geen gebruik hoeft te maken van de beschikbare internet-, gsm- en gps-functies.

Stap 4

Offline-modus kan worden ingeschakeld via het bijbehorende menu in de apparaatinstellingen. Dus om de optie op Android-telefoons in te schakelen, moet u "Instellingen" - "Draadloze netwerken" - "Vliegtuigmodus" bellen. Eenmaal toegepast, wordt de draadloze datatechnologie in de telefoon uitgeschakeld. In sommige modellen Android-apparaten kan de instelling ook worden ingeschakeld door het bovenpaneel van het scherm naar beneden te bewegen en het pictogram "Vlucht" of "Standalone" te selecteren.

Stap 5

Op Apple-telefoons wordt de parameter ook ingeschakeld via het bijbehorende menu-item "Instellingen" - "Vliegtuigmodus". Verplaats de instellingsschuifregelaar naar rechts om de optie in te schakelen. Als je een Windows Phone hebt, wordt de offline configuratie gedaan in het menu Instellingen - Vliegtuig.

Stap 6

Nadat u deze optie hebt ingeschakeld, kunt u de meeste functies van het apparaat gebruiken die geen gebruik maken van draadloze technologieën. In de offline modus zijn het afspelen van multimediabestanden, het starten van applicaties (niet via internet), games toegestaan. U kunt Office-documenten bewerken met uw telefoon, maar u kunt geen draadloos Bluetooth-toetsenbord aansluiten.

Aanbevolen: