Wie Heeft Het Hoverboard Uitgevonden?

Wie Heeft Het Hoverboard Uitgevonden?
Wie Heeft Het Hoverboard Uitgevonden?

Video: Wie Heeft Het Hoverboard Uitgevonden?

Video: Wie Heeft Het Hoverboard Uitgevonden?
Video: Who invented the hoverboard 2024, Mei
Anonim

Een hoverboard is een elektrisch straatvoertuig op twee wielen, dat in beweging wordt gebracht door het zwaartepunt van het lichaam te verplaatsen. Het is erg populair geworden onder de moderne jeugd en daarom vragen tieners zich vaak af wie de gyro-scooter heeft uitgevonden.

Wie heeft het hoverboard uitgevonden?
Wie heeft het hoverboard uitgevonden?

De eerste ideeën over de uitvinding van voertuigen die konden bewegen en bestuurd konden worden door een persoon erop te laten balanceren, werden in de verre jaren '90 getest. Meestal wordt de voorloper van een gyroscooter een segway genoemd, die zich onderscheidt van een gyroscooter door de aanwezigheid van een stuurkolom.

Afbeelding
Afbeelding

De eerste gyro-scooters in hun moderne vorm verschenen begin jaren 2010. En op de vraag wie de gyro-scooter heeft uitgevonden, wordt de naam van Dean Kamen, de Amerikaanse uitvinder van veel elektronische apparaten, het vaakst genoemd.

De auteur van de balansbalk, waarmee je de bewegingsrichting kunt veranderen door het lichaam te bewegen, werd geboren in een gewoon gezin van een illustrator, maar al op school onderscheidde hij zich door een buitengewone geest. Als tiener en gepassioneerd door elektronica en robotica, maakte hij zijn eerste gerobotiseerde lichte muziekapparaat.

Afbeelding
Afbeelding

Na zijn afstuderen aan het Worcester Polytechnic Institute stopte hij niet met zijn inventieve activiteiten, en voordat hij een gyro-scooter uitvond, werkte hij aan de ontwikkeling van verschillende medische apparaten: een automatische injectiespuit voor diabetici, een hemodialyseapparaat met afstandsbediening via een mobiele verbinding, en anderen.

Daarna werd hij de oprichter van het bedrijf "DEKA Research & Development Corp", dat eigenaar is van het idee om een gyro-scooter te ontwikkelen. Dean werkte een aantal jaren aan de Segway, zijn eerste model kwam in 2001 naar het publiek en al in 2014 gingen zijn "jongere broers" - een gyroboard en een mini-segway - in de uitverkoop.

In de nasleep van de populariteit van gyro-scooters, lanceerden veel Koreaanse en Chinese bedrijven ze in massaproductie en begonnen ze de bestaande modellen te moderniseren. Dergelijke bedrijven gebruiken echter vaak goedkope analogen van elektronica, materialen die worden gebruikt in het hoverboard, dat Dean Kamen heeft uitgevonden, en daarom moet bij het kopen van speelgoed speciale aandacht worden besteed aan de plaats van productie.

Aanbevolen: