Geavanceerde Computermuisfuncties

Inhoudsopgave:

Geavanceerde Computermuisfuncties
Geavanceerde Computermuisfuncties

Video: Geavanceerde Computermuisfuncties

Video: Geavanceerde Computermuisfuncties
Video: Cursus Excel Geavanceerde functies en formules Deel 3: ALS en gerelateerde functies in Excel 2024, Mei
Anonim

We kennen allemaal heel goed de basisfuncties van de linker- en rechterknop van een computermuis. Naast simpele klikken zijn er echter ook speciale, verborgen functies van de muis, waarvan sommigen niet eens weten.

Geavanceerde computermuisfuncties
Geavanceerde computermuisfuncties

instructies:

Stap 1

Selecteer snel de meeste tekst.

Een van de primitieve functies van een computermuis is tekstselectie. Om dit te doen, houden ze meestal de linkerknop ingedrukt en verplaatsen ze de cursor naar het einde van de gewenste sectie. Maar als de gebruiker een groot gebied moet selecteren door naar beneden te scrollen, klik dan aan het begin van de gewenste passage en klik vervolgens, terwijl u de Shift-toets op het toetsenbord ingedrukt houdt, opnieuw aan het einde van de gewenste tekst.

Stap 2

Markeer snel een hele alinea.

Dubbelklikken met de linkermuisknop selecteert het woord waarop is gedubbelklikt. Met een drievoudige klik kunt u de hele alinea selecteren. Dit is natuurlijk veel handiger dan de selectie met de cursor te slepen.

Stap 3

Selecteer snel afzonderlijke stukken tekst.

Het is helemaal niet nodig om te proberen de hele tekst te kopiëren en dan tijd te verspillen aan het verwijderen van onnodige passages. U kunt op de woorden klikken die u nodig heeft of afzonderlijke zinnen selecteren door de Ctrl-toets ingedrukt te houden en vervolgens alles in één keer plakken wat u nodig hebt.

Stap 4

Ga naar de vorige of volgende pagina in de browser.

Door het muiswiel te gebruiken en de Shift-knop ingedrukt te houden, kunt u heen en weer navigeren door de browserpagina's.

Stap 5

Zoom in of uit in de browser.

Als de site te kleine tekst bevat, kunt u deze eenvoudig vergroten met het wiel en de Ctrl-knop ingedrukt houden.

Stap 6

Open de link in een nieuw browsertabblad.

Om een link in een nieuw tabblad te openen, wordt meestal een klik met het muiswiel gebruikt. Als het echter breekt, moet u onthouden dat klikken met de linkermuisknop en ingedrukt houden van Ctrl tot een soortgelijk resultaat leidt.

Stap 7

Sleep met de rechtermuisknop.

Moderne gebruikers zijn gewend om bestanden te slepen en neer te zetten met behulp van de Drag'n'Drop-methode (d.w.z. de linkermuisknop ingedrukt houden). Hetzelfde kan echter worden gedaan door de rechterknop ingedrukt te houden. Het enige verschil is dat in het laatste geval een speciaal contextmenu verschijnt, waarin wordt aangeboden om een document te kopiëren of een snelkoppeling te maken.

Aanbevolen: