Grafische Kaart GTX 550 Ti: Specificaties En Reviews

Inhoudsopgave:

Grafische Kaart GTX 550 Ti: Specificaties En Reviews
Grafische Kaart GTX 550 Ti: Specificaties En Reviews

Video: Grafische Kaart GTX 550 Ti: Specificaties En Reviews

Video: Grafische Kaart GTX 550 Ti: Specificaties En Reviews
Video: GTX 550 Ti | Entry Level GPU from 2011! 2024, Mei
Anonim

De GTX 550 Ti grafische kaart is een van de meest populaire op de gamingmarkt van vandaag, die grote veranderingen heeft ondergaan in verband met het verschijnen van de nieuwste innovaties erop. Momenteel is de structuur van de consumentenmarkt onderhevig aan een tendens wanneer dure videotoestellen in een lagere niche vallen, wat typisch is voor het budgetsegment.

GTX 550 Ti grafische kaart - een vertegenwoordiger van de volgende generatie videoapparaten
GTX 550 Ti grafische kaart - een vertegenwoordiger van de volgende generatie videoapparaten

De marktvraag naar elke videoadapter is voornamelijk te danken aan de technische kenmerken. De GTX 550 Ti grafische kaart heeft de volgende parameters:

- gf 116-chip voor 40nm technisch proces;

- standaard stroomverbruikmodus - 116 W;

- busbreedte - 192 bits;

- GDDR5-videogeheugen - 1 GB;

- kernfrequentie - 900 MHz;

- shader-frequentie - 1, 8 GHz;

- Ondersteuning voor DirectX 11-technologieën, 3D Vision Surround, PhysX, CUDA, HDMI 1.4a en andere;

- chips met een dichtheid van 32 MB en 64 MB.

Het verschijnen op de markt van de GTX 550 Ti-videoadapter heroriënteerde onmiddellijk alle fabrikanten van computergameproducten, die zich onmiddellijk richtten op de productie van hun versie van het apparaat. Daarom hebben alle modellen videokaarten op basis van de gtx 550 ti zeer vergelijkbare kenmerken. Er zijn echter aanzienlijke verbeteringen aangebracht aan de pakketbundel, de garantieservice en het koelsysteem. Elke fabrikant heeft immers geprobeerd de consument een eliteproduct aan te bieden met levenslange garantie.

Het is echter belangrijk voor kopers om te weten dat dit geldt voor alle apparaten die niet zijn overklokt door de uiteindelijke fabrikant. In deze context moet alleen de 900 MHz-kern als levenslange garantie worden beschouwd. Maar alle andere thematische indicatoren hebben uitsluitend betrekking op de garantieverplichtingen die bestaan in het land waar dit product wordt verkocht.

nVidia GTX 550 Ti

Ondanks de redelijk beredeneerde beweringen van de videokaartfabrikant dat dit product een compleet nieuwe ontwikkeling is, gaan er in de consumentenmarkt hardnekkige geruchten over de upgrade van de overgeklokte GeForce GTS 450. De fabrikant nvidia gt verwijst naar de unieke architectuur van de chips, wat wordt bevestigd door vergelijking van de boards die door een groot aantal fabrikanten zijn gebruikt bij de release van de gts 450- en gts 550-modellen.

De nVidia GTX 550 Ti grafische kaart levert uitstekende prestaties
De nVidia GTX 550 Ti grafische kaart levert uitstekende prestaties

Het feit van vervanging van videokaarten op de markt is dus niet officieel bevestigd. De GeForce GTS 450 heeft echter een leeg slot voor een kaart die de busbreedte vergroot. Bovendien is er een technologie-identiteit beschikbaar. Maar voor de consumentenmarkt is productiviteit een belangrijke indicator, en in dit geval is deze beduidend hoger geworden. In deze context is het belangrijk om te begrijpen dat elke upgrade op het niveau van de fabrieksinstellingen alleen in vraag zal worden wanneer het volledige potentieel voor overklokken met nieuwe chips is opgebruikt.

Zotac GTX 550 Ti

De Zotac GTX 550 Ti wordt met recht beschouwd als de leider van de huidige videokaartmarkt. De eigenschappen zijn zodanig verbeterd dat alle beoordelingen van eigenaren dit unaniem bevestigen. Bovendien had het overklokken niet alleen invloed op de kern, die nu op een frequentie van 1 GHz werkt, maar ook op de shaders, die op een frequentie van 2 GHz begonnen te werken, evenals het geheugen, dat 4,4 GHz ontving. Zo'n krachtig overklokken liet alle andere concurrenten ver achter zich.

Zotac GTX 550 Ti grafische kaart Toonaangevende themamarkt
Zotac GTX 550 Ti grafische kaart Toonaangevende themamarkt

Bovendien heeft de zotac-videoadapter met zo'n potentieel een redelijk krachtig koelsysteem. De fabrikant heeft een krachtige koeler in de radiator ingebouwd die het hele videokaartbord bedekt. Het prachtige ontwerp van de adapter heeft een verbazingwekkende zwarte plastic buitenkant met een goudkleurig gaas. Ook heeft Zotac geprobeerd de videokaart compleet te maken, inclusief stuurprogramma's, kabels, instructies, een sticker op de behuizing en een eigen overklokhulpprogramma. In alle opzichten is de Zotac GTX 550 Ti een echte overklokker.

MSI GTX 550 Ti

De leider van de IT-markt nam het overklokken ook serieus, maar zette toch het koelsysteem op de eerste plaats. In de MSI GTX 550 Ti begon de grafische kern te werken op 950 MHz, de shaders op 1,9 GHz en het geheugen op 4,3 GHz.

MSI GTX 550 Ti grafische kaart is de perfecte keuze voor elke gamer
MSI GTX 550 Ti grafische kaart is de perfecte keuze voor elke gamer

De msi gtx 550 ti-videoadapter maakt gebruik van het Cyclone-koelsysteem, dat zijn taak zeer effectief aankan. Bovendien waren de eigenaren van videokaarten op basis van de verouderde GTS 450- en GTX 260-kaarten het er unaniem over eens dat Cyclone de beste is onder andere analogen. De basis van het koellichaam is gemaakt van vernikkelde platen en raakt alle chips van het bord zeer stevig aan. Een krachtige koeler heeft zijn eigen groep radiatoren en steekt boven de hele constructie uit. Warme lucht die uit de behuizing ontsnapt, maakt geen geluid.

De MSI GTX 550 Ti-videokaart heeft de volgende configuratie: een eigen schijf, instructies, een groot aantal adapters en een overklokhulpprogramma uitgerust met een spanningsregelingsfunctie.

Asus GTX 550 Ti

Videoadapter Asus GTX 550 Ti noemen veel gebruikers 'een venster op de vorige eeuw'. Het is immers specifiek gericht op spelers die om persoonlijke redenen niet willen overstappen op digitale monitoren. De fabrikant liet een analoge D-SUB-connector op het bord. Verder is deze videokaart uitgerust met zijn eigen unieke overklok- en bedrijfseigen koelsysteem.

Video adapter Asus GTX 550 Ti verschilt niet in een rijk pakket
Video adapter Asus GTX 550 Ti verschilt niet in een rijk pakket

Veel gebruikers wijzen erop dat het koelsysteem is uitgerust met krachtige metalen koellichamen, die verborgen zijn onder een beschermende plastic koelerafdekking en het hele bord volledig bedekken. Voor een betere warmteoverdracht naar de grafietkern zijn speciale koperen buizen toegewezen. Niet het rijkste pakket, behalve dat het apparaat zelf bestaat uit een schijf met drivers, instructies en een adapter, wat gewoon niet relevant is bij krachtige voedingen die een eigen connector hebben.

GTX 550 Ti Gigabyte

Gigabyte's GTX 550 Ti grafische kaart, die veel gebruikers "een vreemd apparaat" noemden, verdiende niet de meest vleiende recensies. De fabrikant voerde overklokken uit door de frequenties van de grafische kern (970 MHz), shader unit (1,94 GHz) en geheugen (4,2 GHz) te verhogen. Het koelsysteem verdient echter een woord van afkeuring.

Gigabyte GTX 550 Ti-adapter heeft een slecht koelsysteem
Gigabyte GTX 550 Ti-adapter heeft een slecht koelsysteem

Feit is dat het mooie uiterlijk van de radiator niet overeenkomt met het praktische doel. De koeling van de grafische chip gold immers niet voor een vergelijkbare functie voor extra geheugenblokken. Gebruikers merken op dat het vasthouden van een gtx 550 ti gigabyte-videokaart in hun handen niet kan worden geïdentificeerd als een apparaat van gamingkwaliteit. En tegen deze achtergrond lijkt de rijke uitrusting volkomen ontoereikend. Het bevat de adapter zelf, een enorme handleiding, veel verschillende adapters en een eigen cd met stuurprogramma's. Samenvattend in de bespreking van de mogelijkheden van deze videokaart, kan worden opgemerkt dat deze vrij goede resultaten laat zien bij synthetische tests, maar het standaard koelsysteem vereist een ondubbelzinnige modernisering.

Palit GTX 550 Ti

De grafische kaart Palit GTX 550 Ti verschilt van zijn concurrenten doordat de kenmerken niet in de fabriek zijn overklokt. Bovendien worden gunstige eigenschappen zoals een levenslange garantie van de verkoper, een uitstekende set video-uitgangen, waaronder D-SUB, de meest betaalbare prijs op de thematische markt, voordelige uitrusting met veel adapters en uitstekende prestaties in synthetische tests unaniem erkend door iedereen spelers als positieve aspecten van de bediening van het apparaat.

Palit GTX 550 Ti grafische kaart heeft een belangrijk nadeel in het koelsysteem
Palit GTX 550 Ti grafische kaart heeft een belangrijk nadeel in het koelsysteem

Er is echter een serieus probleem in het koelsysteem. Het feit is dat zelfs met een minimale belasting de koeler zeer snel het volledige vermogen bereikt en het geluid van de werking een echte belemmering wordt. Bovendien gaan overmatige geluidsgolven gepaard met ondenkbare trillingen van het lichaam. Gebruikers zijn er zeker van dat de opstelling van chips en condensatoren op de videokaart geen normale verwijdering van warme lucht mogelijk maakt.

Gevolgtrekking

Het is belangrijk om te begrijpen dat voor de consument van dit product het resultaat in de eerste plaats is, en niet de verpakking of het uiterlijk. Daarom kan een degelijk product alleen tegen een zeer goede prijs worden gekocht. Natuurlijk hebben sommige videokaarten wat modernisering nodig in termen van verbetering van het koelsysteem. Dit kost de consument echter veel minder dan het repareren van een defecte videoadapter.

Bovendien leert de praktijk dat zelfverbetering van de technische parameters van een videokaart op basis van GTX 550 Ti geen reden wordt om de resultaten te verbeteren. In dit verband kan worden gesteld dat de fabrikant de optimale frequenties voor maximale prestaties heeft kunnen berekenen, rekening houdend met de toegestane warmteontwikkeling. En de beoordelingen van de eigenaren van GTX 550 Ti-videokaarten konden geen eenduidig antwoord geven op de vraag over de noodzaak om deze apparaten te voorzien van eigen overklokhulpprogramma's.

Aanbevolen: