Hoe Computerschade Te Voorkomen?

Hoe Computerschade Te Voorkomen?
Hoe Computerschade Te Voorkomen?

Video: Hoe Computerschade Te Voorkomen?

Video: Hoe Computerschade Te Voorkomen?
Video: Hoe werkt een inboedelverzekering? - Antwoord verzekerd! 🏠 2024, Mei
Anonim

De computer heeft een zeer belangrijke plaats ingenomen in iemands leven, we werken, rusten en studeren erachter. Natuurlijk zal een computerstoring een persoon veel ongemak bezorgen en zijn activiteiten op veel gebieden stopzetten. In dit artikel zullen we kijken naar manieren om de gezondheid van uw computer te behouden: mechanisch en softwarematig.

Hoe computerschade te voorkomen?
Hoe computerschade te voorkomen?

Mechanische schade:

• Fysieke schokken en oververhitting van sommige onderdelen kunnen dit soort schade aan uw computer veroorzaken. Om de eerste factor te voorkomen, volstaat het om de computer stabiel te installeren, bij voorkeur niet op een plaats waar veel wordt bewogen, maar tegen een muur of in een hoek. Laat kleine kinderen ook niet in de buurt van de computer komen, die een van de onderdelen kunnen vastpakken en deze kunnen beschadigen.

• Oververhitting veroorzaakt eerder schade dan fysiek contact. Om dit te voorkomen, moet u allereerst zorgen voor een goede koeling in de systeemeenheid en de computer niet in de buurt van verwarmingsapparaten plaatsen. Ook kan oververhitting leiden tot onjuiste of onvoldoende toepassing van koelpasta en onjuiste selectie van computercomponenten.

• Het is noodzakelijk om de componenten in de systeemeenheid zorgvuldig te controleren en regelmatig, door de computer los te koppelen van het netwerk, ze stofvrij te maken.

Software-crashes:

• Dit type storing is veel waarschijnlijker dan het vorige. Het kan worden veroorzaakt door: gebrek aan updates van het besturingssysteem, gebrek aan antivirus, het gebruik van ongepaste of onjuist geïnstalleerde stuurprogramma's of onjuiste configuratie van de computersoftware.

• Om deze problemen te voorkomen, dient u: het besturingssysteem regelmatig bij te werken en nieuwere versies ervan te kopen. Installeer antivirus, er zijn gratis en betaalde. Wees voorzichtig met de installatie van stuurprogramma's voor de apparatuur, het is raadzaam deze te installeren vanaf gelicentieerde schijven die bij de apparatuur worden verkocht. Controleer geïnstalleerde programma's en maak de computer regelmatig schoon met speciale programma's, bijvoorbeeld: Ccleaner.

Door deze en andere regels in acht te nemen bij het gebruik van uw computer, kunt u deze beschermen tegen storingen en uw leven veel gemakkelijker maken.

Aanbevolen: