Hoe Kom Je Erachter Welke Chip?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welke Chip?
Hoe Kom Je Erachter Welke Chip?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Chip?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Chip?
Video: Hoe werkt de CPU deel 1 2024, Mei
Anonim

Elk apparaat dat verbinding maakt met uw pc heeft een chipset. Weten welke in een bepaald apparaat wordt gebruikt, is meestal nodig om apparatuur te vervangen en om de belangrijkste punten van de werking ervan te achterhalen.

Hoe kom je erachter welke chip?
Hoe kom je erachter welke chip?

Noodzakelijk

Internetverbinding

instructies:

Stap 1

Om erachter te komen welke chipset in uw videokaart is geïnstalleerd, kunt u op internet zoeken naar de specificatie van uw apparaatmodel. Het is het beste om dergelijke informatie te vinden op de officiële websites van de fabrikant. U kunt uw videoadaptermodel achterhalen via "Apparaatbeheer", dat zich op het tabblad "Hardware" in de eigenschappen van het menu-item "Deze computer" bevindt.

Stap 2

Lees ook aandachtig de documentatie bij het apparaat. Als u uw videokaart wilt vervangen, zorg er dan voor dat deze stap mogelijk is, omdat in sommige gevallen de adapter in het moederbord is ingebouwd, wat niet voorziet in de installatie van extra apparaten. Dit is vooral het geval bij laptops.

Stap 3

Om de chipset van uw moederbord te achterhalen, gaat u op dezelfde manier te werk: zoek de modelnaam en lees de beschrijving op de website van de fabrikant, of zoek de informatie waarin u geïnteresseerd bent in de apparaatdocumentatie. Let ook op speciale software die informatie over je computer en systeem weergeeft, bijvoorbeeld het programma Everest.

Stap 4

Download het gewoon van de officiële website van de ontwikkelaar, installeer, voer het uit en wacht terwijl het systeem gegevens over uw computer verzamelt. Selecteer vervolgens het gewenste menu - software of hardware, en bekijk vervolgens de element-voor-element gegevens met betrekking tot de chipset van elk apparaat (andere informatie kan hier beschikbaar zijn).

Stap 5

Bekijk de informatie op de balk om de chipset van RAM-modules te weten te komen. Om dit te doen, zet u de computer uit, koppelt u deze los van de stroombron en opent u de kap van de systeemeenheid. Zoek de RAM, maak de bevestigingen los en lees aandachtig de informatie op het bord.

Aanbevolen: