Waar De Wasmachine In Het Appartement Te Plaatsen

Waar De Wasmachine In Het Appartement Te Plaatsen
Waar De Wasmachine In Het Appartement Te Plaatsen

Video: Waar De Wasmachine In Het Appartement Te Plaatsen

Video: Waar De Wasmachine In Het Appartement Te Plaatsen
Video: How to INSTALL a Washing Machine Kenya | RENTED space installation Tutorial | Front Loader 2024, Mei
Anonim

De keuze voor een plaats voor het installeren van een wasmachine is niet alleen te wijten aan de beschikbaarheid van vrije ruimte, maar ook aan enkele vereisten voor de werking van het apparaat, de afmetingen ervan. Waar kan deze handige unit geplaatst worden in een modern appartement?

Waar de wasmachine in het appartement te plaatsen
Waar de wasmachine in het appartement te plaatsen

De meest traditionele plek is natuurlijk de badkamer. Deze keuze is te wijten aan de eenvoud van het aansluiten van de wasmachine op water en riolering, en het vermogen om de deur te sluiten, waardoor het wasgeluid wordt verminderd, speelt ook een belangrijke rol.

Zelfs in een heel kleine badkamer kun je een plaats vinden voor een wasmachine, want vandaag zijn er genoeg modellen beschikbaar voor installatie onder de gootsteen. Als er maar een beetje ruimte is, kunt u een wasmachine met bovenlader installeren.

Een andere vrij populaire optie is om dit handige apparaat in de keuken te plaatsen. De voordelen van zo'n installatie zijn dat je met een al even eenvoudige aansluiting de unit in een keukenset kunt verstoppen.

Gelukkige eigenaren van een groot aantal vierkante meters kunnen worden geadviseerd om een speciale kast voor een wasmachine te bestellen. Waarom is het de moeite waard om dit te doen? Aan de ene kant zal de auto worden verborgen in stijlvolle meubels, aan de andere kant zal het mogelijk zijn om huishoudelijke chemicaliën op te slaan en vuile was in het bovenste deel van de kast te verzamelen.

Minder populaire plaatsen voor een wasmachine worden beschouwd als een gang, een pantry, een loggia. Meestal wordt een auto alleen in deze kamers geplaatst als er heel weinig ruimte is in de keuken en badkamer (uitzondering is de bijkeuken, als deze zich achter de muur van de badkamer bevindt). Om een wasmachine in de gang te installeren, is het de moeite waard om een gipsplaatstructuur te bouwen of een kledingkast te bestellen. Het balkon of de loggia zal hoogwaardig geïsoleerd moeten worden, zodat de unit niet wordt beschadigd door temperatuurschommelingen.

Plan de plaatsing van de wasmachine in de renovatiefase, zodat het niet blijkt dat een deel van het meubilair of zelfs de kamer moet worden opgeknapt.

Aanbevolen: