Hoe Kies Je Een Draaitafel?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Draaitafel?
Hoe Kies Je Een Draaitafel?

Video: Hoe Kies Je Een Draaitafel?

Video: Hoe Kies Je Een Draaitafel?
Video: 9 TIPS on how to choose / buy your first turntable 2024, April
Anonim

Zoals u weet, keert mode regelmatig terug, of het nu kleding, auto's of muziekinstrumenten zijn. Dit had ook gevolgen voor de vinylspeler, een onmisbaar attribuut van home-audioapparatuur voor elke zichzelf respecterende muziekliefhebber. Bovendien worden tegenwoordig veel populaire muzikanten en dj's op vinyl uitgebracht, dus het is tijd om je ouderwetse draaitafels weer in huis te halen.

Hoe kies je een draaitafel?
Hoe kies je een draaitafel?

instructies:

Stap 1

Let eerst op de snelheidskenmerken en de algehele functionaliteit van de draaitafelmotor. Het wordt aanbevolen om motoren te selecteren die de kwartssnelheidsregelaar kunnen blokkeren.

Stap 2

Bekijk de vliegwielschijf die als basis voor de plaat dient, van dichtbij. Het moet behoorlijk massief zijn om een stabiel toerental te behouden. Moderne vliegwielen zijn gemaakt van Lexan en acryl. Deze materialen zijn onschadelijk en hebben een resonantiefrequentie in een veilig bereik.

Stap 3

Let op de aandrijving. Het is ontworpen om de plaat met een bepaalde frequentie te roteren, zonder akoestische interferentie te veroorzaken. Direct drive of roller drive draaitafels worden niet aanbevolen omdat ze een vrij hoog trillingsniveau hebben. Bovendien kan directe aandrijving elektromagnetische interferentie met de pick-up veroorzaken, en samen zal dit onverenigbaar zijn met kwaliteitsgeluid. De beste optie is een riemaandrijving, die de vliegwielschijf isoleert van motortrillingen.

Stap 4

Wees voorzichtig bij het kiezen van een toonarm. Het wordt gebruikt om de stylus langs de straal langs de vinylplaat te bewegen. De toonarm moet van CFRP zijn gemaakt en op een zwevend chassis worden gemonteerd. Dit zal de trillingen aanzienlijk verminderen en de geluidsweergave verbeteren.

Stap 5

En tot slot de naald. Kies een naald op basis van “hoe duurder hoe beter”. In dit geval is dat precies het geval. Sferische naalden zijn goedkoop en gemakkelijk te vervaardigen. Het nadeel is dat door slechte tracking de modulatie van de sloot in de plaats komt van een hoog opnameniveau. Dit leidt tot vervorming van de plaat, wat op zijn beurt leidt tot volledige vervorming van het geluid. Er zijn ook elliptische naalden. Ze zijn veel duurder, maar geven veel minder geluidsvervorming.

Aanbevolen: