Hoe Kies Je Een Vinyl Draaitafel?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Vinyl Draaitafel?
Hoe Kies Je Een Vinyl Draaitafel?

Video: Hoe Kies Je Een Vinyl Draaitafel?

Video: Hoe Kies Je Een Vinyl Draaitafel?
Video: How to Choose a Record Player 2024, Mei
Anonim

Voor liefhebbers van analoog geluid blijft de draaitafel een integraal onderdeel van de audioapparatuur voor thuis. En dit is niet alleen een eerbetoon aan retro. De veelbelovende singles van populaire muzikanten worden uitgebracht op vinyl en hun hoogwaardige geluid benadrukt alleen de dynamiek van livemuziek.

Hoe kies je een vinyl draaitafel?
Hoe kies je een vinyl draaitafel?

instructies:

Stap 1

De belangrijkste parameter bij het kiezen van een draaitafel is de functionaliteit van de motor en zijn snelheidskenmerken. Kies een elektromotor met de mogelijkheid om een quartz snelheidsregelaar te blokkeren.

Stap 2

De basis voor de plaat is een vliegwielschijf. Houd er rekening mee dat hoe massiever deze is, hoe stabieler de rotatiesnelheid. Vroeger werden schijven gemaakt van legeringen op aluminiumbasis, nu wordt Lexan of acryl gebruikt, die hun resonantiefrequentie in een veilig bereik hebben.

Stap 3

Let bij het kiezen van een vinylplaat op de aandrijving. Zijn taak is om de plaat met een bepaalde frequentie te draaien zonder akoestische interferentie te veroorzaken. Gebruik geen rol of draaitafel met directe aandrijving. ze hebben een zeer hoog trillingsniveau. Bovendien veroorzaakt de directe aandrijving elektromagnetische interferentie voor de pick-up. Alles bij elkaar genomen is dit alles onverenigbaar met een hoogwaardig en melodieus geluid. Het is beter om een draaitafel met riemaandrijving te kiezen, deze isoleert de vliegwielschijf van motortrillingen.

Stap 4

Een belangrijk onderdeel van de draaitafel is de toonarm, waarvan de belangrijkste taak is om de stylus langs de straal langs de plaat te bewegen. Kies een CFRP-toonarm om op een zwevend chassis te monteren, dit zal de trillingen aanzienlijk verminderen en de geluidskwaliteit verbeteren.

Stap 5

De geluidskwaliteit van een platenspeler hangt sterk af van de stylus. Eenvoudig te vervaardigen, en daarom goedkoop, blijven nog steeds bolvormige naalden. Toegegeven, ze hebben een belangrijk nadeel: door een slechte tracking van de groefmodulatie op plaatsen met een hoog opnameniveau, vervormen de bolvormige naalden de plaat, wat uiteindelijk leidt tot geluidsvervorming. Elliptische naalden geven minder vervorming, maar hun kosten zijn veel hoger.

Aanbevolen: