Hoe Maak Je Een Eindversterker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Eindversterker?
Hoe Maak Je Een Eindversterker?

Video: Hoe Maak Je Een Eindversterker?

Video: Hoe Maak Je Een Eindversterker?
Video: Diy 1000 Watts Mono High Power Amplifier Using Transistors 2SC5200 and 2SA1943 - V1 2024, Mei
Anonim

Afhankelijk van het gewenste audiovolume, de voedingsspanning en het uitgangsvermogen van de passieve luidspreker kan een niet-commercieel verkrijgbare eindversterker nodig zijn. Zo'n versterker kan heel eenvoudig worden samengesteld op basis van een geïntegreerde schakeling TDA7560.

Hoe maak je een eindversterker?
Hoe maak je een eindversterker?

Noodzakelijk

microschakeling TDA7560, elektrolytische condensatoren 2200 uF × 50 V, 47 uF × 50 V, condensatoren 0,1 uF - 7 stuks, condensator 0,47 uF, weerstanden 10 kOhm, 47 kOhm, printplaat, soldeerbout, hars, soldeer, aansluitdraden, luchtradiator met een oppervlakte van 30 vierkante centimeter, 2 schroeven en 2 M3 moeren

instructies:

Stap 1

Deze versterker is ontworpen om geluid in een auto te versterken. Hij is ontworpen voor een voedingsspanning van 13,2 Volt en levert een uitgangsvermogen van 25 - 45 watt, afhankelijk van de belastingsweerstand (respectievelijk 4 en 2 ohm).

Vertin de geleidende paden van de printplaat grondig met hars. Soldeer de TDA7560-microschakeling op het bord en soldeer vervolgens een draad van de blokkeercondensatoren C3-C6 op pinnen 11, 12, 15, 17. De tweede aansluiting van deze condensatoren zijn de ingangen van de 4 kanalen van de versterker.

Stap 2

Condensator C1 en C8 is een stroomfilter, soldeer ze parallel aan het stroomcircuit. Soldeer condensatoren C9 en C10 respectievelijk op pin 16 en 10. Let bij het solderen van elektrolytische condensatoren C8 en C10 op hun polariteit. De negatieve pool wordt op de condensatorbehuizing aangegeven met een langsstrip, waarbinnen de mintekens zijn getekend. Soldeer daarna de stroombeperkende weerstanden R1 en R2 aan pinnen 4 en 22. Soldeer de condensatoren C1 en C2 (0.1mkF) aan dezelfde pinnen van de microschakeling en de "aard" draad.

Stap 3

Soldeer een geïsoleerde draad met een doorsnede van minimaal 4 vierkante millimeter op pinnen 1, 6, 13 en 20. Soldeer een zwarte draad aan pin 1 en 13, dit is de “min” power pin. Naar pinnen 6 en 20 - een rode draad, dit is de "plus" -aansluiting van de voeding. Sluit de vrije klem van de weerstand R1 aan op de klem van de netschakelaar van het apparaat waarmee u deze eindversterker gaat gebruiken. Sluit de vrije klem van weerstand R2 aan op de Mute-knop. Soldeer vervolgens pinnen 2, 8, 18, 24 van de microschakeling aan de aardedraad.

Stap 4

Pinnen 3 en 5, 7 en 9, 17 en 19, 21 en 23 zijn de uitgangspinnen van de eindversterker. Wanneer u autoluidsprekersystemen aansluit, moet u de integriteit van de isolatie van de draden die ernaartoe gaan controleren. Als een van deze draden wordt kortgesloten naar aarde in de auto, kan de microschakeling defect raken. Breng het audiosignaal alleen via een afgeschermde draad naar de ingang van de eindversterker (condensatoren C3-C6). Sluit de vlecht van deze draad aan op de "min" van de voeding. Boor na het einde van het solderen 2 gaten in de radiator langs de groeven op de behuizing van de microschakeling en schroef deze op het metalen vlak op het oppervlak van de microschakeling. Breng een dunne laag warmteoverdrachtspasta aan tussen deze oppervlakken.

Aanbevolen: